söndag 30 maj 2010

Visst gör det ont

när knoppar brister - varför skulle annars våren tveka så? Boyes dikt har några år på nacken men den dyker upp varje vår. Det är ljust, ljuvt alla träd grönskar och allt är fullt av nytt liv. Då är jag som tröttast, vissa dagar är jag så trött att jag inte vill kliva ur sängen utan bara sova, sova, sova,tills våren är förbi och allt är i den vanliga lunken.

Jag vet att jag inte är ensam om att känna så men det är ingen tröst, mera ett konstaterande.Det är ingen depression jag lider av mer en (v)årlig leda som kommer att följa mig livet ut för den har varit med mig sedan tidernas begynnelse och lär inte försvinna nu.

Det är sorgligt att inte riktigt orka glädjas åt allt som sker runt om och hur naturen ändras dag för dag.Jag pratade med någon idag som kände precis det samma. Intiativkraften bara kommer inte, saker jag brinner för står övergivna på mycket svag värme och jag funderar på om jag inte skall gå och lägga mig snart.

Jag är så trött så det är inte sant och mitt upp i detta så gick jag in på mina gamla bloggportal där vissa tycks använda all sin tid att vara extra elaka och mobba varandra ut över kanten. Så pratas det om att visa empati mitt i dena dynga. Gud så trött jag är!!!!Jag förbehåller mig rätten att gnälla på mig själv i min egen blogg, så nu upprepar jag mitt gnäll:Guuud så trött jag är!!!

6 kommentarer:

 1. Då tror jag du behöver en kram!!!
  KRAAAAAM!!!!
  Knoppar som brister kan ställa till ett elände i människor. Ser och hör det runtomkring lite här och var nästan varje dag. Och har nog känt det själv emellanåt också.
  Hoppas känslan går över snart!!

  SvaraRadera
 2. Den går över men jag önskar att jag visste datum. Har lagt kramen runt mina axlar för där behövs den.

  SvaraRadera
 3. Känner igen vårtröttheten ... och det känns väldigt märkligt att man blir så där trött i en period när allt annat vaknar till liv. Man känner sig liksom inte i fas. Men, men. Det är som det är.

  För övrigt verkar det mycket fridfullare här än på AB ... så jag förstår ditt val att flytta hit :)

  SvaraRadera
 4. Det är bra här och man behöver inte vara konflikträdd för att vara här heller. Det är trivsamt (om jag inte vore så trött). Jag vet att det stundar ljusare tiden, som alla andra år men tills dess så känner jag mig trött.

  SvaraRadera
 5. Min vårtrötthet har nog börjat ge efter men den psykiska energin är ändå bedräglig. Använder jag för mycket av den så blir jag tömd för flera dagar framöver och jag har inte hittat den rätta balansen mellan att bygga och förbruka än.
  Lite gnäll kan man gott kosta på sig. Det är ju ett sätt att bejaka sig själv och sina behov! Det skapar positiv energi!
  Kramar!
  :O)

  SvaraRadera
 6. Kramar med rhababerCurd tar jag gärna emot. Kram på dig själv och ha det bra på din fiskeutflykt för den låter skön och avkopplande.

  SvaraRadera