fredag 14 maj 2010

Lova runt och hålla tunnt

V har haft sitt partimöte nyss och denna helgen är det MP som har det. Det måste vara svettigt att vara partiledare eller taltratt vid sådana tillfällen.

I sitt samarbete med S har man kommit överens med detta partiet att vissa gemensamma frågor skall föras i Salladspartiet och man är så eniga i sitt tagande och givande för att tillsammans kunna få makten och få ministerposter för sig och sitt parti.

Många sakfrågor som Ohly gått med på att driva gemensamt med S och MP har medlemmarna i hans parti rösta mot - och det är medlemmarna som bestämmer. Den här helgen så sker samma sak i MP. Det Wetterstrand och Eriksson gått med på som en del i den rödgröna sammanslutningens sakfrågor som skall drivas - röstas ner av medlemmarna.

Det måste vara svettigt för de huvudallierade i S att se hur argument efter argument för en gemensam valseger bara försvinner och föredrag bryts. Väljare måste också fundera på de agerandes ärliga uppsåt - skall man tro på vad som lovas av partledare och taltrattar eller skall man tro på vad partimedlemmarna i de olika partierna vill? Är det demokrati som gäller överallt i partierna eller är det ledarnas våta dröm om makt som skall gälla?

Tomas di Leva undrar "Vad skall jag tro på...."- jag instämmer i den undringen.

1 kommentar:

  1. Ursäkta mig, jag tänker inte gnälla som socialist nu...

    Det var lite stavfel i texten som jag inte gillade, detta parti fungerar men ej "detta partiet" det skulle blir "det partiet"...

    Det kan bli lite svårt att förstå om du slarvar med vissa stavningar...

    Som socialist säger jag att det viktigaste är att vi respekterar varandra utan att förtala varandra, visst vi har olika politiska åsikter, men det ger oss inte rätt att förtala varandra...

    SvaraRadera