tisdag 11 maj 2010

Surögda Ester - vår egen lilla husterrorist

Vårt älskade kattskrälle har bott in sig ordentligt nu så vi är helt införstådda med att hon residerar över 3 rum och kök - och oss två. Vi tillhör servicepersonalen och vet vår plats.

Våra fönster är dekorerade med nosavtryck och blommorna för en tynande tillvaro efter att ha åkt i golvet ett okänt antal gånger. Men det får vara så.

Balkongen är underbar , solig och varm och bra möblerad med en trämöbel. Det är svårt att sitta i stolarna för Ester har använt dem till att klösa på och de är så flisiiga nu. Bambujalusin har fått ett fult titthål efter Esters senaste slöjdarafton därute och den är bortom all räddning - jag skall ta ned resterna av den vid tillfälle.

Vår lilla solkatt sover nu på balkongbordet och ha ingen aning om att nästa vecka händer allt hemskt som tänkas kan henne- Jag har ringt till kattspat så nu blir det pälsvård d v s hon shamponeras borstas och fönas. Kuren avslutas med nagelvård - hon får yttersta klospetsarna klippta och hon hatar varje sekund av det. Hon blir väldigt fin och mycket tillgiven efteråt. Jag kommer och befriar henne från kattorteraren som hon ser det när jag hämtar henne. Man får hoppas att hon aldrig får veta att det är jag som betalar för behandlingen, då skulle jag hamna i livslång onåd.

6 kommentarer:

 1. OM jag någon gång kommer och hälsar på dig så ska vi planera in det i samband med någon av Esters rengöringsdagar .. jag är en klippare på att bada katter och klippa klor!! Alldeles gratis!! :-)

  .. fast jag kräver fri tillgång till plåster förstås.

  SvaraRadera
 2. Kattbad och kloklippning tillhör inte önskejobben precis och Vacek förklarar sturskt att jag skulle bara tordas och själv undrar jag hur det skulle gå till, att jag skulle tordas alltså.
  Så renlighetsbad är okänt för honom och hans klor sköter han omsorgsfullt på ett av bordsbenen. Det är på upphällningen. När bordet faller gör nog också bilan det.
  Nytt bord och gammal klöskatt går inte!
  Men tvätta katter och klippa klor var vardagsmat på den tiden vi hade perseruppfödning och for på utställningar.

  SvaraRadera
 3. Tack för uppmuntrande tillrop och inblickar hur man sköter underhållet på kattskrället. Ester lider av en fruktansvärd avesion mot bad eller shamonering sedan hon i ungdomen hoppade upp på toastolen för att se bättre när husse badade. Locket var inte nedfällt så hon hamnade i toan. Nyräddad så badade jag henne - ett trauma som hon än lider av.Vi också, det finns ärr som bevis.Nu hamnar hon i sin korg med lite kattmynta och två timmar senare blir hon räddad av sin ömma matte. Underbart och värt varje krona.

  SvaraRadera
 4. Wooow .. nu är du verkligen beviljad Granny! TVÅ fd perseruppfödare .. vilken skönhet Surögda Ester skulle bli om BeBest och jag fick fri händer!!! ;-D

  .. och förmodligen skulle vi känna till varandra också om vi presenterade oss ..

  SvaraRadera
 5. Inte helt säkert att vi känner varandra, då jag var med i SNRF fram till 1983.

  SvaraRadera
 6. Ester skulle bara veta att det lurar ett par stylister på bloggen och att matte umgås intensivt med dem virituellt. Tur för Ester att hon inte är perser utan en äkta buffekatt. Lite grann av varje för en komplett kreation.

  SvaraRadera