tisdag 1 juni 2010

Jag vann!

I natt vann jag 8 000 001 kronor och det var magiskt. Var den där stackars ensamma krononan på slutet kom ifrån har jag ingen aning om men det var den summan som han nämnde. Han var hur gullig som helst Magnus Härenstam när han ringde på och berättade om min stora tur.

Jag är inte riktigt säker på att jag uppfattade vilket lotteri han var utsänd från men glad blev jag när han klev in med en vinstkatalog i näven. Han förklarade att jag tillsammans med honom skulle kryssa i en inköpslista i katalogen så skulle det levereras inom några dagar.

Först köpte jag en röd VW och sedan köpte jag ett litet litet hus med modellnamnet "Buckingham Palace",en tavla med en fiskebåt på och en stor blå glasfågel. En lastpall med kaffe,ett års RUT-tjänst av fönsterputsning och en shoppingresa till London för två var andra saker jag beställde. Konstigt var att shoppingturen var all-inclusive enligt katalogen och den varianten vet jag inte hur den är utformad.

Magnus Härenstam den hedersknyffeln avslutade besöket med att ge mig en "liten sak" - jag fick en rakapparat. Förvånande men snällt av honom för jag har nämligen råkat fragmentera makens rakapparat vid rengöring och oj vad prylar man har fått in i det där lilla plasthöljet som innesluter själva maskinen.

Att vakna efter en sådan lyckochock var måttligt roande när sanningen grinade mig i ansiktet. Det kändes lite snopet med en snarkande make istället för herr Härenstam men det var något jag stod ut med. Samma sak var det med alla vinsterna som jag fått i drömmen.

När jag med radarstyrd gång promenerade förbi köket mot badrummet för morgonkisseriet så såg jag vad som var ledsammast att förlora av drömvinsterna - den fina rakapparaten. På köksbordet tronade resterna av den gamla trotjänaren.

Maken hade glömt att han smörjt in sitt ansikte (med fyradagarsskägg)med en extremt fett psoriasissalva innan han började raka sig. Apparaten beckade genast igen av denna feta sörja. Garantin på denna maskin gick utt för någon månad sedan och med filosofin "går-det-så-går det" angrepp jag problemet med hett vatten och en tandborste. Det gick inte och istället stod jag där med skärhuvuden, lustiga plastställningar och små saker som jag inte har en susning om varken funktion eller namn på.

Det verkar helt omöjligt att montera ihop något som tog en nanosekund att demontera men jag skall göra ett sista försök nu på morgonen. Han Härenstam gör troligen inte något besök irl och alla vackra prylar får jag nog se mig i månen efter.

Biltema får nog besök av mig senare för där finns en likvärdig rakapparat utan dyra märkesnamnet för en tredjedel av priset för den fiina. I framtiden skall jag förvara rakapparaten, maken och kletiga salva var för sig. Det är innovativt tror jag och om inte mycket ekonomiskare än vad som är fallet nu.

4 kommentarer:

 1. Att separera salvor, rakapparater och make var sin del av bostaden låter klokt. Frågan är om inte även maka bör nogrant åtskiljas från den hela rakapparaten
  :O)

  SvaraRadera
 2. Hmm, det var en ide som aldrig förekommit tidigare - tanken är inte alls dum.Kanske skall det inte finnas kombinationen maka,rakapparat,tandborste och hett vatten heller. Hmm det ligger definitivt något i det. 8-)

  SvaraRadera
 3. Eller köp några engångsrakhyvlar som han kan ploga runt med i ansiktet när det är insmort ;)
  Maggan
  http://livsglimtar.wordpress.com

  SvaraRadera
 4. Det går inte för maken har en neurologisk sjukdom som gör att en engångsrakhyvel får honom att se ut som en hackbiff i ansiktet om han provar den. Han skakar så, och en rakning kan utvecklas till ett svårt fall av självstympning.Tack för tipset för du kunde inte veta de ssa fakta.

  SvaraRadera