fredag 28 maj 2010

Gud och kulturarvet

Flera skolor här omkring har bestämt sig för att inte fira skolavslutning i kyrkan av olika orsaker. En av dessa är att många av de nya svenskarna tillhör andra religioner och får inte gå in i kyrka. Firandet skulle förläggas på Bygdegårdar ute eller i samlingssalar.

Upprörda föräldrar har startat namninsamlingar ,kontaktat tv och radio och försöker få skolledare och rektorer avskedade.Man beskyller kommuner och kyrkor för att bestjäla de stackars barnen på sitt kulturarv!?Jag vet inte hur man tänker när man använder ordet kulturarv så och dessutom meddelar att "kyrka är vår".

Allt färre går i kyrkan mer än på begravningar.Dop och konfirmation är i fritt fall,kyrkbröllop minskar också drastiskt.Många många går ur kyrkan av ekonomiska eller andra skäl och en söndag i kyrkan då trängs man verkligen inte kyrkbänkarna.

Kulturarv det är inte att skolavslutningen måste vara i kyrkan däremot står kyrkan som kulturbärare med sin anda sinbyggnad och allt som finns i och runt den.

Jag är inte religiös så det stör men skall det pratas kulturarv kan man ta med sitt barn till kyrkan en vanlig dag och betrakta alla fantastiska saker som finns. Då kan både du och ditt barn njuta av kulturarvet som vårdas av kyrkan i lugn och ro. Ring till din präst eller pastorsexpedition så ser dom till att det är öppet..Det är en strålande ide'.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar