fredag 11 juni 2010

Återanvändning eller bara mediekåthet

En glad kille från Vämlandsnäs som var grisbonde, skrattade och pratade sig in i tittarnas hjärtan för några år sedan. Hans vänner hade anmält honom till Bonde söker fru.Han gjorde succe med sin breda dialekt och pigga uppenbarelse.

Året efter sprattlade han med benen i Let's Dance och sedan var han med i Kändisdjungeln och vann där. I år är han en av deltagarna i Fångarna på Fortet.Jag har inget emot Karl-Petter Bergvall som han heter men har inte ansvariga på tvkanalen varken ansvar eller nytänkande när man plockar ihop folk till de olika programmen? Återanvändning i all ära och roligt är det med de som "går igenom tvrutan" på grund av sin personlighet, men någon måtta får det väl vara.

Jag vill tro att Karl-Petter ställer upp för att han tycker det är roligt och inte för att han är så mediakåt så att han bara vill exponera sig - däremot tvekar jag om motivet hos en annan deltagare. Tomas Bodström - advokat,fd justitieminister, valarbetare, debattör, deckarförfattare(nå ja) make och pappa skall också deltaga. Programmen spelas in i Frankrike mitt under årets svenska valupptakt men Bodström är ju omvittnat flexibel så det blir nog bra med det.

En kändis jag saknar i denna smeten är Linda Rosing - varför är hon inte med? Kan vi inte få se henne i hjärnornas kamp försöka komma på en plan eller lösa en ekvation som leder till vinst? Oooppps! Jag glömde hon skall gifta sig i sommar, tråkigt att hon inte tänkte på det tidigare och sökte om sponsring av bröllopet via det programmet. Tänk att få se Linda och blivande maken vigas i en trapets över huvudena på tigrarna som strövar runt på borggården. Fader Fourat kan viga de lyckliga tu och sedan firas de ner på sagda borggård.

Björn Ranelid (som på grund av någon grov planeringsmiss inte är med) kunde stå där efter att ha tjatat tigrarna in i apati och ta emot brudparet för eskort till bröllopssviten - en cell med roliga djur eller något annat intellektuellt stimulerande. Det blir en braksucce även om jag inte skall se på något program.

Det finns snart bara en såpa som jag kan stå ut med men jag är lika säker på att den också kommer att bli annekterad av pseudokändisar och fd kändisar och det är ICA-såpan. För någon vecka sedan såg jag Gudrun Schyman skymta förbi, men där går gränsen definitivt för vad jag tål. Tänk skräckscenariet att ICA-Stig bjudit in Bonde-söker-fru-Karl-Petter att grilla spädgris medan Björn R utgjuter sig om grisar i poesin och Tomas Bodström har ett symposium i kylrummet om djurskyddslagstiftning. Problemet är att klämma in Linda Rosing i någon roll, ett mycket stort problem faktiskt.Enda arbetet för henne vore kanske att recensera dvd-er och filmer som finns i affärens videouthyrning - hon har ju sett en massa sådana - iaf början på dem.

Undrar hur många "kändisar" som får nytt liv eller konstgjord andning under det kommande året och i vilka program? Motivationen att investera i ny tv eller att utöka mitt tittande är minimalt som utbudet är nu men det kanske bara gäller mig?

I en tidning jag läst stod det att Karl-Petter Bergvall är den största kändis som kommit från Säffle men då är minnet kort. Har man glömt till exempel TINA THÖRNER? Tjejen som började med att vara kartläsare och sedan fortsatte att utveckla sina ideer. Hon är innovatör, medarbetare i skolutvecklingsprojekt, inspirerar och föreläser om personlig utveckling.Tina har nu fått arbetet som världens första kvinnliga stallchef inom raceing, hon är en fantastisk förebild och visar verkligen att KVINNOR KAN - OCH VILL.

Inget ont om en glad grisodlare från Säffle men jag håller Tina högre , vilken kvinna!

2 kommentarer:

  1. Fångarna på bondgården ska jag inte se - jag har mycket bättre alternativ häromkring - men jag ser gärna Tina Thörner och lyssnar till Tina Turner.
    :O)

    SvaraRadera
  2. Båda Tina är vettiga och sköna kvinnor ,var och en på sitt sätt.

    SvaraRadera