torsdag 3 juni 2010

Stadspark på 2.1 x 2,1 meter

Nu gör staden om sina planteringar för det är en ny månad. Alla vackra blommor rycks upp och slängs och nya sorter sätts ut i rabatterna. Penseer som stått några veckor slängs på soptippen tillsammans med de andra ratade växterna. Vår stad kallar sig blommornas stad och är mån om att det alltid är fräscht och nytt i varje plantering ,ampel eller blomlåda.

Någon vän av ordning har lämnar ett medborgarförslag att man inte bara skulle tippa av last efter last med vackra prunkande blommor på stadens jordlager för förmultning utan att medborgarna skulle kunna få ta hand om dessa om de ville. Dagens lokaltidning hade en liten notis om att man kunde hämta blommor i en park i utkanten av staden.

Jag äntrade min stålhäst försedd med papperskasse en liten låda och gott humör.Parken hittade jag snabbt men det var tyvärr fel park. Skam den som ger sig, när jag svängde höger i tredje gatukorsningen i stället för vänster så hittade jag. I en grässlänt hade man tippat plantorna som tagits upp och ett gäng människor stod med rumpan i vädret och plockade blommor.

Det var ett evigt grävande innan man fått fram alla vackra blommor men jag hade fått ihop riktigt fina exemplar vid mina fötter då en GUBBJÄVEL stal dem med orden :De är till för alla. - Att jag inte ströp karl!

Nästa blomladdning stoppade jag i papperskassen direkt och ställde den bredvid min cykel. Den kassen plockade en madam med i sin bil när hon åkte i väg. Hoppas innerligt att det var massor med löss på de plantorna.

Stönig som en röd gris har jag alltid varit så jag plockade min låda full, plockade fram tygväskan ur handväskan där jag också hittade två plaskassar i botten.Det är märkligt så snål och villhaig man blir när något är gratis. Det var knepigt att cykla genom staden med en cykelkorg full med penseer,en pappkartong med många många plantor balanserande och styret full med kassar där växtlighet av olika arter stack ut.

Det är fantastiskt vad man kan göra med gratis saker för att få det mysigt. Jag har på ett ekonomiskt sätt fått en balkong som är helt fantastisk och som doftar. Jag har visserligen fått köpa 8 balkonglådor med upphängning och några fina krukor för lite buskiga plantor. De små fina vita blommorna med gul mitt bor nu i vår brödkorg och på balkongväggen hänger den lilla väskan som bara har ett handtag. Den är perfekt att plantera gula blommor i.Maken har gömt vår fruktskål så de lila blommorn trängs nu i amplarna jag hängde upp härom dagen.

Maken sitter i shorts och solhatt på balkongen med en öl i näven. Surögda Ester tror att hon har fått mängder med kattgräsodlingar och det är så vackert.

Nu skall jag korka upp ett gott rosevin, klä mig i bara nakenheten (ett ord min dotter uppfann som liten)sedan drar jag ur telefon och går ut i grönskan.Ha det !

4 kommentarer:

 1. Ahh .. SOMMAR!!! Visst är det härligt att kunna bygga en egen park eller .. som i mitt fall .. bejaka en djungel!! ;-)

  SvaraRadera
 2. Me Jane....or Tarzan?? Jag och kattdjuret och maken jäser och vårdar vår pollenallergi. Underbart.

  SvaraRadera
 3. De där gökarna Du råkade ut för i parken... Du vet inte om de bloggar också möjligen? *harkel*

  Men gratis är bra, så njut nu för fulla muggar. Fast inte fulla med vin, kanske...

  Eller, varför inte?

  SvaraRadera
 4. Kanske det *harkel*, kanske det. Men jag har just läst om en arabisk förbannelse som jag skall utslunga nu: MÅ DITT KÖNSORGAN ANGRIPAS AV EN VILDKAMELS ALLA LOPPOR! Nu väntar jag på att upptäcka någon som hastigt börjar hoppa runt och klia sig i skrevet 8-)
  Jag dricker aldrig vin i mugg - jag använder mina fina vinglas(1 kr/st på IKEA när det begav sig)man är ju dam.

  SvaraRadera