onsdag 16 juni 2010

En kändis i din soffa vore kanske något?

Jag är en obotlig anglofil - jag älskar England som land, roliga föreningar där ,handböcker i allt möjligt och omöjligt som ges ut där - kort sagt det är anglofil jag är.
Bland alla "magazines" som är utgivna där, finns flera om korsstygnsbroderier.Jag är ingen fena på sådant men det finns handböcker om det också. Man kan ladda ner eller prenumerera på beskrivningar hur man gör en egen soffkudde med sin personliga idols porträtt på.

"It was an offer I couldn't refuse".Jag knappade raskt in mig på www.crossstitchermagazine.co.uk. Vid första anblicken fanns de alla där - gamla godingar som John Wayne och Frank Sinatra.The Boss konterfej fanns liksom fotbollsspelaren Wayne Rooney. Bland utbudet av kvinnlig fägring skymtade Madonna förbi.

Efter att ha tittat igenom porträttkatalogen har mitt syprojekt lagts på is.Finns inte Anders Borg med bland idoler med sexappeale då kvittar det.Nu kan jag i lugn och ro fundera på om maken kanske vill ha en kudde med Lassie eller vår egen katt Ester på. Annars kan jag faktiskt göra en sådan där vacker bonad med tankespråk på som jag skänkte till min moster förra året.Jag broderade på fri hand "En stor kuk är en klen tröst i en fattig familj".Min moster blev väldigt tagen av gåvan och hon verkar inte ha hämtat sig än.Undrar vem som vill ha mitt nästa mästerverk, kanske moster vill ha en pedang till den första.

Finns det någon här på nätet som kanske kan översätta Anders Borgs nuna i korsstygn? Du som kan kontakta mig genast för jag behöver något att göra - i hängmattan, på stranden och definitivt i solen.

Jag vill luta mitt huvud mot Anders Borgs kind, det är väl inte för mycket begärt?

7 kommentarer:

 1. Hmmm .. här är uppenbarligen läge för förhandlingar?? OM du får till det med Anders Borg-broderierna så kanske jag kan bli lite mer förhandlingsbenägen när det gäller att designa en passande Granntants-outfit!!

  Just nu har jag en blå halvlång kimono som bara hänger på sin galge??? :-)

  SvaraRadera
 2. Jag ilar mot broderihörnan.

  SvaraRadera
 3. Vilken strålande ide!
  Tänk att få använda Reinfeldt och Borg som nåldyna!
  :O)

  SvaraRadera
 4. Men Börje är du akupunktör?

  SvaraRadera
 5. Måste det vara korsstygn? Jag hatar korsstygn, jag får dem aldrig lika långa. Går det inte lika bra med stjälkstygn eller eferstygn?

  Fast egentligen tittade jag in för att berätta att jag hittade en bok som (kanske) är nåt för dig. Den heter "Anonyma skoälskares klubb". Jag lånade den på biblioteket igår, men jag har inte läst den ännu, så jag vet inte om jag kan rekommendera den eller inte.

  Ha en bra dag.

  SvaraRadera
 6. Söta Codliver vilket fantastiskt lästips - jag vill ha en ingående recension så snart du läst denna eminenta bok!! Finns det bilder och i färg? Spänningen är olidlig!!!
  Korsstygn är en styggelse jag håller med men det är nog för att jag inte har den läggninen att småpeta överhuvudtaget. Jag skyller oftast på mitt handikapp då - jag är vänsterhänt.Vet inte om det är giltigt som ursäkt men får duga tills jag kommer på något bättre. Läs nu och noga. 8-)

  SvaraRadera
 7. Haha, här sitter man och tittar på anglofila bloggar och så hittar man korsstygnsdiskussioner om Anders Borg!

  SvaraRadera