torsdag 17 juni 2010

Pride - så klart jag är stolt över mina vänner

Första gången det var Pridefestival i vår stad fanns det mentala kallhyggen som kastade tegelstenar på tåget av glada människor som gick under regnbågsflaggan.Jag var inte med i den paraden för jag hade antecknat om den på fel datum.

Året efter paraderade jag och det var lugnt och utan störningar. Vi hade poliseskort hela tiden men det var nog vädret som var på vår sida när man är ute efter skydd mot påhopp. Det var kallt och regnet forsade ner, blåsten tog effektivt död på alla paraplyer. Jag tror aldrig jag varit så förtvivlat blöt men det var ändå inte svårt att gå där med mina vänner. Älskande och älskade vänner skall man givetvis stå upp för - det gör de ju för mig.

Redan förra året så lovade jag medverka detta år och paraden blir av den 10 juli. Helgen som varit utmärkte sig några ynkryggar sig genom att tidigt på söndagsmorgonen ringa Pride-generalen och uttala många otrevliga saker, bland annat så dödshotades hon.Direkt efter det ringdes en kamrat till henne upp och där lovade man henne omskolning från moderat till sverigedemokrat.

Man kan inte avfärda det som skedde som ren fyllegrej det är att göra det lätt för sig. Man använde personlig vetskap när man hotade och man har letat rätt på vad andra sysslar med,politisk hemvist och vart man bor och vilket telefonnummer som gäller.

Ynkryggar och fega skitstövlar viker jag mig aldrig för - och ingen skall hota mina vänner. Alla har rätt att vara den de är och älska vem man vill. Kan jag inte visa vad jag tycker på annat sätt än genom att gå i Prideparaden så gör jag det. Den 10 juli går jag i Pride-tåget i Karlstad det är självklart och jag hoppas vi blir många då.

I slutändan hoppas jag att det blir så naturligt att bara få vara den sexuella varelsen man ändå är så att varken hot och Pridetåg behövs. Utopi är det säkert att hoppas så men tänk att bara vara en i ett tåg som en av många andra människor. Vanliga, unika och kännande människor som bara vandrar fram för att man bara är en människa. Vänner kan man inte få för många av - vänner som ser mig för den jag är, inte för vad jag är.

I take a walk on the wild side with my friends July the 10. I'm pride.

4 kommentarer:

 1. Jag delar gärna din uppfattning!

  SvaraRadera
 2. Tack Börje, du vänners vän. Kram på dig.

  SvaraRadera
 3. Jag tycker om Pride-deltagarna. Inte för jag delar deras sexuella läggning, utan därför att de ofta blir så trevliga när de känner att man inte särbehandlar dem på något sätt, trots klädsel eller uppträdande. Har skrattat otroligt mycket på väg till och från Pridefestivalerna eller klubbarna.

  SvaraRadera
 4. Jag tycker om människor som är mina vänner och många av dem har jag mycket roligt med både med och utan Pride.

  SvaraRadera