måndag 15 mars 2010

Varför kan vi inte få tillbaka Kungliga Postverket?

Den dagen jag skaffade ett eget hem ingick jag tydligen en allians med posten - ni vet det där stället som inte finns mer än på riksdagshuset. Först försvann lördagsutbärningen, sedan gick det bara utför. Att kunna betala räkningar skicka post och paket eller skaffa en legitimation var service som ingick om det fanns ett postkontor. Det var tider det. Nu får man vänta tre dagar för att ett brev skickat inom staden skall anlända adressaten. Först får man leta reda på någon som säljer sexkronorsfrimärken under nio kronor stycket(frimärken är inte en servicegrej längre)och sedan leta reda på en gul låda som töms varje dag, sedan får man hoppas att det kommer fram.
Jag bor i en lägenhet och på min dörr har jag en stor skylt som säger:INGEN REKLAM - ENDAST SAMHÄLLSINFORMATION. Alla reklamutdelare respekterar det - men inte posten. Måndag och torsdag får vi något som heter "svepet" ett vikt ark där all möjlig reklam stoppats in.Envist framhärdar jag i min ide att Icas isterband och Skodas utbud av bilar inte tillhör samhällsinformation jag vill ha. En brevbärare sa att detta släpande på reklam och utdelningen av den har kommit till för att posten går så dåligt så det är en biinkomst för det verket och vi utsätts alla för detta utan att komma undan.
Jag får alltså "service" jag inte vill ha utförd av människor som inte vill göra det och det tycks som om jag inte kan komma undan heller.
I väntan på att man återinviger den Kungliga Posten (som en gest när vår kronprinsessa gifter sig t ex) går jag och lägger dessa svep i närmaste gula postlåda. Barnsligt javisst men det bringar mig en liten glädje.
I morgon skall jag ta bussen till andra sidan staden för jag har fått en paketavi idag. Jag har 600 meter till ICA åt ett håll och 700 meter till COOP åt ett annat håll och båda ställena har utlämning av paket. Det finn även en bensinstation i omedelbar närhet som har den uppgiften.
Den stora Postguden har nu bestämt att jag skall åka så långt jag bara kan utan att komma utanför kommungränsen för ett paket som efter avsändaren att döma är jättespännande. Iband blir jag så trött på att saker som fungerat utmärkt bara försvinner - som Posten.Det var bättre förr.

7 kommentarer:

 1. Shit!!! Och jag som trodde det skulle gå in genom brevinkastet???? Det BORDE det ha gjort och skickat som brev är det??

  Nu slits jag mellan dåligt samvete och ilska mot posten .. :-/

  SvaraRadera
 2. Jag tror det kan vara hälsosamt att vara barnslig ibland!

  Och tack för tipset. Kommer genast återsända min nästintill dagliga reklam i närmaste gula låda med.

  Du har så bra inflytande på mig..:)

  SvaraRadera
 3. Kära Any jag får motion och en eadrenalinkick så det är en fröjd att vara jag. Miljömässigt blir det jättebra för jag går av ren ilska (och nyfikenhet) Men visst var det bättre förr?
  Tack för berömmet Lotta. När du känner dig riktigt diaboliskt arg på posten så skriv på Reklamlapparna : Retur! Ej beställd vara! Varje gång jag gör det fröjdas mitt svarta hjärta! 8-))).

  SvaraRadera
 4. Då är det väl bara att tacka och bocka för den här tiden.
  Anne-louise

  SvaraRadera
 5. Du har såååå härliga hyss för dig!!! Var får du alla dina idéer? Jag har precis som du närmare utlämningsställen omkring mig. Men har blivit tilldelad ett utlämningsställe på en affär längre bort. Så nu får jag ta bussen. Dom hade tydligen ingen karta när dom bestämde vilka platser vi skulle tillhöra. Eller det kanske var tvärtom. Att dom hade en karta och tyckte att det var jättekul att jäklas med oss.

  SvaraRadera
 6. Anonym behöver inte tacka för sig ,du är välkommen hit också om du vill.
  Snälla Libra det som vi nu blir utsatta för när det gäller post och var den skall hämtas är en ny variant eller avart av Postkodlotteriet. Jag är SÅ tacksam för att jag slipper hämta mina paket i Arvidsjaur - det kommer nog det också.Det är alltså en postsadist som varje dag drar vinnande postort och kod och så är det bara för populasen att massa sig dit när man vill ha paket och post.

  SvaraRadera
 7. Och inte nog med det att det kommer icke beställd reklam i brevlådan, Posten gör reklam i TV för Svepet! Är inte det att bita sig själv i grenen!
  :O)

  SvaraRadera