söndag 7 mars 2010

Det var inget för mig

Vi blir jämställda som kvinnor och män om det blir lagstadgat att föräldrapenningen måste tas ut till viss del av papporna. Ingen familj skall ha rätt att mamman tar ut allt. Det skall inte längre vara möjligt att familjen skall ha möjlighet att själv bestämma om det.Jag tänker inte då på den ekonomiska biten där pappan oftast tjänar mest och forlorar mest på att vara hemma utan jag ger tummen ner för ett sådant förslag för att det är ett slag mot föräldrarna och deras egna ideer om hur de skall dela upp föräldrapenningstiden.Hur blir det med de som av en eller annan orsak är ensamförälder från start?.
Jag har varit och lyssnat på något som heter nätverk för systerskap, och det var inte särskilt mycket för en jämställdhet eller jämlikhet det nätet. Jag kände nog mer att vi skulle ge karlarna på nöten för att vi är kvinnor. Givetvis skulle RUT bort och annat söndertuggat. Något som vi kvinnor också bör se till är att det införs självförsvarslektioner för flickorna i skolan så de kan försvara sig mot presumtiva våldtäktsmän och oskadliggöra dessa. Givetvis skall man kunna försvara sig det skriver jag under på men jag vet också att våld föder våld. Jag är så gammal att jag tror att vad vi skall arbeta mest med är våra värderinga och de värderingar vi ger våra barn och andras barn för att kunna ändra världen. Det kändes lite som om jag åhörde inledningen till ett könskrig igår och det kändes otrevligt. Män och kvinnor ÄR olika - tack gode gud för det - men jämlikhet kan aldrig uppnås genom att man trycker ner den andre.
Det som hänt tidigare är historia och då kan man ta lärdom av det men inte använda det som vapen eller som straff mot de män som finns runt oss här och nu.
Jag måste beundra den unga tjejen från Piratpartiet som berättade att man inte hade någon jämställdhets policy i partiet och att hon visste mycket lite om det - och ändå ställde upp i debatten.Hon var fantastisk när hon frågade:Jämställdheten ni pratar om gäller det de som inte är man/kvinna eller både och när det gäller könet. Hon framhärdade men fick tyvärr ett blahasvar.
Slutsatsen jag fick är att det finns mycket arga kvinnor som med sin ilska skjuter över målet och har kikarsiktet felinställt. Jag tror jag fortsätter och arbetar med att förändra värderingar istället för att slå ner de andra könen.

2 kommentarer:

  1. Grattis .. nu är du också medlem i KSIPIIDFM .. Kvinnor Som Inte Passar In I Det Feministiska Mönstret .. lika svåruttalat som svårfattat!!

    Vi får bilda ett eget kön???

    SvaraRadera
  2. Det märkliga är att det känns riktigt bra att vara så apart.

    SvaraRadera