lördag 13 mars 2010

Naturligt liv och leverne

Min läkare tyckte att jag behövde kontakt med sjukgymnast så där var jag tidigt på fredag morgon.Gruppen hon tillhör delar entre och lokalyta med ett gym och man ser alla konstiga maskiner när man går förbi gymmets reception.
Receptionen tillhandahåller massor med kosttillskott ,vitaminer och sprayflaskor med SYRE. Syret finns i olika dofter och skall förbättra träningsförmågan. Kosttillskotten hjälper till att bygga muskler och annat i din kropp - lämpligen kan du skölja ner skiten med smaksatt vatten som innehåller konstgjorda vitaminer och antioxidanter i mängder.
Hallå ! Har ingen hört om normalt sammansatt kost någon gång? Det är ett sätt att på ett naturligt (och relativt billigt) sätt få i sig det du och kroppen behöver för att må bra. Dessa kosttillskott som säljs var i begynnelsen till för att man skulle kunna få svältande att överleva vid vissa sjukdomar eller hungerkatastrofer medan det nu är något man köper för att tillsammmans med träning skapa en"ny" kropp. Många av dessa medel är framställda på kemisk väg d v s det är konstgjorda vitaminer du sätter i dig och även annat som man skapat en marknad för utan att veta om det har någon verkan - eller också bryr man sig inte för det är bara monkey-business alltihop.
Jag har förgäves försökt få en riktig bra beskrivning på vad antioxidanter är utan att lyckas "en sorts vitaminer", eller varianten " det är väldigt bra och nödvändiga saker" det köper jag inte. Översätter man så betyder det mot oxidering .Rost är en oxidering det vet jag , men jag förstår inte vitsen med att äta medel mott rost.
Jag är en avig jäkel det förstår jag men att betala dyrt för att använda maskiner för att utföra naturliga rörelser går över mitt förstånd. Att maskiner kan vara bra som ren sjukgymnastik det förstår jag mycket bra för kan du inte gå eller cykla utan att ramla så är det utmärkt att ha tillgång till en gångbana med ledstång eller en cykel som står fast på underlaget.Alla maskiner på gymmet kan för friska personer bytas mot naturliga rörelser i vardagslivet. Promenader med eller utan hund eller annat sällskap är både stärkande och stimulerande för kropp och sinne. Nej jag förstår inte riktigt allt det konstgjordas välsignelse, men var och en blir salig på sin tro och plånbok sa min kloka mormor -´så det är väl så.
Hur det gick hos sjukgymnasten? Hon ville att jag skall gå minst 2-3 kilometer varje dag för att behålla min rörlighet och det blir inte något problem alls för min dagsdos är på 8-10 kilometer. Hon rekommenderade att jag skaffar mig riktiga stadiga walking-skor. Jag antar att hon tycker att jag skall ha engelska promenadskor men jag bryr mig inte om det då jag ytterst sälla pratar med mina skor.
Vad fick jag mer ut av mitt sjukgymnastikbesök? Jo jag remitterades vidare till ortopedverkstaden - min artrit har förankrat sig i min ryggrad så jag behöver en stödkorsett (vill ha en med spetsar,rosor och i svart)som skall specialsys till min sköna kropp. Ett par inlägg för artritfötterna skall jag ha också ha för att gå någolunda bra.
Det var en riktigt bra sjukgymnast för hon sa också att man kan visst lyxa till sig för sin egen skull och gå i stilettklackat när man vill vara extra fin och korsetten inte skulle användas jämnt utan bara som avlastning när det gör riktigt ont.Jag fick ett litet träningschema för ryggen - små små vridningar och lätta böjningar. Jag skall INTE använda något gym - det ger ökade förslitningar utan bara röra mig normalt. Minsta lilla smärtökning eller motstånd skall få mig att avbryta. Klok kvinna var det på min ära så henne går jag till nästa vecka också - en promenad t o r på 6 kilometer bara det.

6 kommentarer:

 1. Du har absolut en klok sjukgymnast och du är inte så bortkommen själv heller. Naturlig kost och motion har genom alla sekler fört mänskligheten fram till den dag som idag är!
  :O)

  SvaraRadera
 2. Tack min trevlige bloggkompis. Jag blir irriterad på att det alldeles vanliga blir förbisett och att det verkar gälla "desto dyrare och mer konstlat dessto finare och bättre.

  SvaraRadera
 3. Aha!! Här finns det ett medicinskt behov av en London-resa hör jag!!!!! Vi får nog lägga den före Barcelona misstänker jag .. av omsorg om din artrit .. ;-))))

  SvaraRadera
 4. Härligt med en kompis som är klok som en pudel , det här blir kalasbra.London till fots och en massa härliga impulsköp.

  SvaraRadera
 5. En stödkorsett med spets och grejor är ingen utopi. När min dotter Camilla bröt ryggen i USA hade hon en.... men just spetsar och grejor, för hon skulle känna sig lite fin.

  Fast det var ju i USA förståss. :-)

  SvaraRadera
 6. Jag ger mig inte förrän jag får en sådan korsett - inte den gamla tiders modell i rosa atlassiden och stålskenor insydda. Jag vill vara lika vacker som jag känner mig - supersnygg med andra ord.

  SvaraRadera