lördag 13 mars 2010

Någon annans låt?

Jag är nog lite konstig för jag såg inte Melodifestivalfinalen - jag har inte sett någon delfinal heller.Trailers där en svensk actionhjälte skolats om från rysk boxare till Pippi Långstrump har jag däremot sett - det räckte och blev över med råge.
Dagens tidningar kommer att ha samma texter som andra år :RÄTT (FEL) LÅT VANN!Alla läsare inbjuds sedan att smsrösta till det facila priset av 9.90 kr per gång. Av denna summa går 3.90 till Telia, 1 kr till Rädda Barnen och resten till fonden för utslitna tidningsredaktörer.
Jag bryr mig inte ett dugg om man stulit låten från någon för det tror jag inte alls man gör. Något som man däremot gör är väl att se att recycling verkligen slagit igenom eller det kanske är vintagemode även i schlagervärlden.
Jag har som sagt inte hört bidragen men läser i tidningen att det det var minst två gamla godingar som kom igen om man går på titlarna. I min vilda ungdom på sextiotalet då både sjöng och dansade jag till Beatles "We can work it out". "Let's see it my way,let's keep on talking...." började den då och det är jag säker på trots att jag närmar mig senilitetens utgårdar i ålder. På det ljuva sjuttiotalet lyssnade jag till Kim Larsens skorviga röst när han med sitt band Gasoline sjöng "This is my life". Jag älskade den nästan lika mycket som "Lille du" av samma artister.
Vän av ordning (som hört bidragen) säger kanske att jag har fel, och att det inte är samma låtar som jag pratar om, det vet jag inte. Är det så, så är det tydligen helt legitimt att stjäla namnen på melodierna för att de ej är skyddade.Jag undrar om det är samma med upphovsmannarätten när det gäller böcker?
Funderar på att skriva en bok eller två under året och väljer mellan två titlar : Utvandrarna eller Män som hatar kvinnor. Vad tycker ni om förslagen? Ring och rösta nu via sms. Skriv in titeln och posta till GRANNTANTEN (19.90 kostar varje röstning)och behållningen går oavkortat till mig. Alla kan rösta hur många gånger som helst och röstningen pågår året ut. Rösta på!

2 kommentarer:

  1. Om jag bara visste hur man skickar SMS! Duger detta ... -- ... ?
    :O)

    SvaraRadera
  2. Så klart det funkar ;-]). Tvekar du så lägg en 100-lapp (omkostnader du vet)i ett brev med samma adress, så tar jag med glädje emot det.

    SvaraRadera