onsdag 17 mars 2010

Anslag avslag körslag

I den byhåla som är min hemstad tjafsas det som vanligt om pengar inget konstigt med det alls, för det görs överallt. Vår landshövding tyckte att i landskapet skulle alla kommuner ge en summa till bröllopspresent till kronprinsessan Victoria och hennes Daniel. En del kommuner säger blankt nej och en del säger ja. Det är en summa av 1300 kr per kommun och då får brudparet ett bäddset i linne från Klässbols Linneväveri. Jag har inget att säga om det kommunerna får väl göra som de vill, men de som är emot säger att det strider mot kommunlagen. Lagen säger att man inte får göra så med innevånarnas pengar oavsett hur mycket eller lite det är. Här rör det sig om ca 10 öre per person.
På lördag startar Körslaget i TV4 - körer från olika orter ledda av en ortskändis skall tävla i körsång.Det startar med 7 körer tror jag och i varje program slås en kör ut genom tittarröstning.I år leder Bröderna Rongedahl(känd från en Melodifestival) en kör från vår håla.De bor inte här och har inte gjort på minst 15 år och när de gjorde det så var det i ytterkanten av storkommunen. De är säkert duktiga även om jag inte är så intresserad av falsettsång och visst kan det vara skoj att titta på de ortsbor som blev uttagna i till kören.
För några veckor sedan var det stor provsjungning på teatern för alla som kände sig manade att deltaga och sedan bildades kören. Många är smickrade över att vår stad blivit uttagen men det är en sanning med modifikation.
Vår röda stad har betalat 100 000kronor till TV4 för detta och det i tider där inga pengar finns och det görs neddragningar över allt. Från vilken kassa kom dessa pengar , vad är syftet med denna betalning till en kommersiell kanal och hur förklarar man detta agerande. Jag skall kolla hur det är med kommunlagen och vi innevånare - jag är inte tillfrågad om detta sätt att sponsra TV4 och hade jag varit det hade mitt svar varit NEJ!

4 kommentarer:

 1. Det måste rimligen tas från kommunens representationskonto. Nu får det i fortsättningen bli stekt slom med kokt potatis och sötsur sås på kommunens festbord!
  :O)

  SvaraRadera
 2. Det får vara SUR sås inget annat.

  SvaraRadera
 3. Ska inte TV 4 leva av pengarna som de drar in på den fantastiska reklamen?

  Och det kan inte vara ok att betala 100.000 kr av skattemedel för att få vara med i TV.

  Bra att Du kollar det. Det kan bli intressant...

  SvaraRadera
 4. Först betalar man 100 000kr ur en budget som inte finns men säkert är att det är skattemedel som används. Man betalar till en kommmersiell tvkanal för att folk som inte bor här skall få leka körledare åt folk som gratis ställer upp och sjunger.Programserien betalas gott och väl av att svenska folket sitter och smsröstar för det fasila priset av 9.90 gången. Alla tidigare orter har betalat för att få vara med och det är ett jäkla slöseri med skattemedel. Dessutom så får man om man vill genomlida programmen en massa reklamavbrott då vi skall börja längta efter allt från motorolja till tamponger.

  SvaraRadera