tisdag 30 mars 2010

Ett vykort

Det sänds mindre och mindre med brev och kort som post. De enda korten som ligger innanför min dörr under året är julkort och ett och annat kort från någon turistande vän eller släkting. Sammantaget är det tomtar och palmer som droppar in.

I dag anlände ett vackert kort med en Goyatavla som motiv - det var en av mina matgäster som hörde av sig och tackade. Han skrev att det jag bjöd på inte var husmanskost , det var gourme'mat jag bjudit på.Det var så rart så det var inte sant. Här hade den nyblivne änklingen tagit sig tid att leta fram ett vackert kort för att skriva och tacka för vanlig kalops.

Från och med nu har den mannen alltid en plats vid vårt bord.

Vi skall begrava hans fru efter påsk och vi kommer att vara många många vänner där för att vi hade förmånen att ha känt henne. Det viktigaste är ändå att vi är där för honom - alla behöver någon som bryr sig om. Det skall vi försöka göra nu och i framtiden.

6 kommentarer:

 1. Det är så sant att alla behöver någon som bryr sig om. Omtanke kan visas på så många olika sätt. Ibland räcker det med en klapp på axeln eller en kram för att man ska känna sig mindre ensam. Ibland kan det behövas något mer, som tex en sjusärdeles god kalops. Lagad av en speciell granntant! =)

  SvaraRadera
 2. Han kommer förbi under påsken också och får lite påskalamm min lille professor.

  SvaraRadera
 3. Tack för dina fina ord om mitt manuskript!
  KRAM!
  :O)

  SvaraRadera
 4. Till BeBest orden var uppriktiga - jag tyckte om det jag läste.

  SvaraRadera
 5. Det är såna där saker som gör livet värt att leva. Alla behöver vi nån som bryr sig om oss.

  Jag måste dock skryta med att jag har fått ett påskkort i år. En glad kyckling som håller upp ett ägg.

  Fast det gav mig lite dåligt samvete eftersom jag har stressat omkring och INTE kommit ihå att sända några.

  Ha en glad påsk!

  SvaraRadera
 6. Tack ska du ha Codliver - jag har faktiskt skuckat ett påskkort till min dotter. Det blev ett konstkort där Vincent van Gogh hade målat fyra feta kossor - men det skickades som påskkort.

  SvaraRadera