torsdag 18 mars 2010

Mera kommunala bidrag

Att vår kommun betalat 100 000 kr till TV4 för att Bröderna Rongedahl skulle få leda en kör i årets Körslag retar mig och många andra men det finns de som vill ha ännu mer . Två av kördeltagarna har begärt bidrag för förlorad arbetsinkomst medan de tränar körsången efter att ha frivilligt sökt sig till kören. Efter överläggningar har kommunstyrelsen avslagit denna begäran - tänk om man säger ja och det sedan kommer någon som är med i Big Brother eller något och år från stan, då måste vi ge den också.
Det var synd tycker jag som absolut var på väg att anmäla mig till Paradise Hotel. Det är ju min våta dröm att få supa skallen av mig, bli påsatt av någon intelligensbefriad 19 åring och sedan bli betygsatt inför en kamera.
De två som ville ha bidrag tänker bli kvar i kören och de har fått tjänstledigt från den skola där de båda två är lärare.Själv skall jag inte se det programmet på lördag eller någon lördag för jag blir så irriterad. Hur kan någon kommun röd eller inte som sparar och drar in på allt betala så mycket pengar för att två kastratesångare skall få en doakör här ifrån.

3 kommentarer:

  1. Jag undrar om min systerdotter ska vara med. Hon är ovanligt musikalisk och sjunger och dansar förutom instrumentspelet. Om hon river av ”Smoke on the water” på fiolen då lär Rongedalarna få byta brallor!
    Fast då vill de väl ha bidrag till tvätten av dem!
    :O)

    SvaraRadera
  2. Tack för berömmet anonym och Börje är det så att systerdottern river av den låten så är det fler som behöver byta brallor. Jag hörde den live med originalbandet för säkert 30 år sedan och det var grejsaker det. Problemet är att jag inser hur gammal jag är när jag tänker på det.

    SvaraRadera