söndag 21 februari 2010

Traumatiska upplevelser för Surögda Ester

Surögda Ester vår husgud och innekatt har haft en fruktansvärd upplevelse. På de åtta år vi haft henne har hon varit ute tre gånger och två gånger i sele.Hon har aldrig varit ute i snö och kyla sedan hon kom till oss via katthjälpen.
Efter ett dygn med intensiv soffidrott så behövdes friska vindar i lägenheten så jag öppnade balkongdörren för att vädra. Ester som satt på fönsterbrädan tog ett elegant språng ut i det vita - och kalla. Stackars kattskrälle, hon försökte vända i luften och sedan ta sig in i värmen på en tass och svansen. Hon var varken elegant eller kaxig bara rädd när hon tog ett språng in och landade på magen och nosen.
Efter att ha värmt sig i fyra timmar på modemet till trådlösa bredbandet finns det hopp om livet för henne tror vi . Hon har nådigt mottagit lite basturökt skinka och jag har också lovat att hon skall underrättas om snö finns på balkongen och om det är så kallt som -18 grader.
Vi fjäskar och står i och hoppas att vi blir förlåtna. Det är märkligt att bo ihop med en äkta huskatt av innevarianten.Vi får nog stanna - vi blir nog förlåtna till slut - men vi får nog skärpa oss.

8 kommentarer:

 1. Stackars Ester!!! Vilket trauma!!!
  Hoppas hon hämtar sig från chocken snart!
  :-)

  SvaraRadera
 2. Hon står på köksbänken och äter gorgonzola så det finns nog hopp för henne. Hon nobbade däremot vinet(hon kanske vile ha årgångsvin, vad vet jag)så hon vill nog ha mer skinka sedan. Hon är en hustyrann- men älskad.

  SvaraRadera
 3. Är det något man får lära sig som kattägare, eller som gift kvinna så är det .. ALLTING ÄR DITT FEL!!!!!!!!!!!! ;-)))

  SvaraRadera
 4. Det är i alla fall det första att inse som varande kattsambo - jag är inte kattägare , jag är kattägd. Allt är mitt fel det har jag lärt mig nu.

  SvaraRadera
 5. Vacek hälsar ett uppmuntrande mjau och meddelar att Ester håller katternas fana högt!
  Han vill även veta hur man får tillgång till fri gorgonzola. Fäcker det att gå ut på balkongen när husse fotar därifrån?
  :O)

  SvaraRadera
 6. Ester meddelar att man skall kraschlanda i en ömklig hög när man kastar sig in efter balkongbesöket.Efter det måste man blänga fram ett dåligt samvete också hos servicepersonalen - då vankas fri fin gorgonzola

  SvaraRadera
 7. Det påminner om en historia som Herman Lindqvist berättade. Han skulle hjälpa en kattägande dam med att spraya nåt (som jag glömt) på kattkräket, men fick tag i fel burk.

  Det var burken med "Kattfy" som han sprayade med och kräket blev väldigt upptaget med att ta avstånd från sig själv...

  SvaraRadera
 8. Kattfy funkar inte - vi sprayade ett skinnmöblemang för 36 000 för att inget skulle hända. Hen är strimlad och hopsydd med tandtråd efter den fantastiska attack den blev utsatt för.

  SvaraRadera