tisdag 23 februari 2010

Min modiga måg

Herr Johansson som är gift med min dotter Den Vackra Fru Johansson blev av med sitt arbete i somras på grund av personalnedskärningar. Han har arbetat med allt möjligt sedan dess och inte gått arbetslös en dag för han har tagit vilka påhugg som helst. Han har satt upp stängsel, röjt skog och byggt bussar. Nu har han tagit tag i det värsta och utför snöskottning på tak åt kommunen, företag och privatpersoner.Han är säsongsanställd av ett takläggningsföretag och har hur mycket arbete som helst.Tjocka kläder och stadig sele håller företaget med så det är inget problem. Han får risktillägg för sitt tunga och farliga arbete och det skall han absolut ha - mågen har en svaghet nämligen - han får svindel om trottoarkanterna är för höga.Att stå på ett fabrikstak eller på en idrottshall är jättestarkt gjort när man känner så.Att kunna arbeta så och våga utmana sig själv, det är modigt tycker jag hans svärmor.

5 kommentarer:

 1. Ohhhh ... ryyyyyssssss .. jag liiiider med Mågen för är det någon som vet vad svindel o höjdskräck är så är det jag!! Jag är nog den enda turist som krypigt ner från Kinesiska Muren efter att alldeles för sent upptäckt hur HÖGT uppe den var. Mitt livs värsta stund!!

  Din Måg är en HJÄLTE .. jag gör vågen .. dubbelt!!!

  SvaraRadera
 2. Skickar vågen vidare till vår hjälte,bara den inte sveper iväg honom.

  SvaraRadera
 3. Höga höjder är ingen höjdare, så visst är han värd risktillägget.

  Kan Du skicka hit honom om han får en stund över...?

  SvaraRadera
 4. Beundrar alla som vågar sig högre än att kliva upp på en pall. Själv kan jag sitta i soffan och få svindelkänslor om de visar något från höga höjder på TV. Du har en måg värd all beundran./Ninnie

  SvaraRadera
 5. Han är verkligen beundransvärd på alla sätt mågen och tyvärr Lennart har han nog inte den stunden förrän i april men jag noterar din önskan.

  SvaraRadera