tisdag 23 februari 2010

Är det någon som känner en kapitalist?

När man läser andra blogginlägg på till exempel på AB-blogggen så förvånas jag över en massa saker. Nu i dagarna så ondgörs många över kapitalister och deras utsugning av välfärden och allt som kan gå åt helsefyr gör det på grund av kapitalisterna i vårt samhälle. Har alltid trott att en kapitalist är någon som har kapital , men hade ingen aning att de var så ondskefulla varelser så jag slog upp i ett uppslagsverk vad en kapitalist är. Enligt den nya NE beskrivs kapitalisten så här:Kapitalist, ägare av produktionsmedlen. Kapitalism, ekonomiskt system där produktionsmedlen befinner sig företrädesvis i privat ägo och där produktionen regleras av marknadskrafterna. Det är den information som jag får men ingenstans står det något om hur ondskefull och djävulsk kapitalisten är men jag kan ha missuppfattat något av det fina i kråksången.
Det som nu bekymrar mig är att enligt vissa uppgiftslämnare i bloggosfären så är kapitalisten = moderat och därmed har denne i princip förverkat sin rätt att leva så eländig är Kapitalist/Moderaten.
Jag borde troligen taga mig själv av daga ett sådant eländigt kryp som jag är - jag är moderat med både arbetar- och invandrarbakgrund. Jag är kanske inte äkta för hur jag än letar så hittar jag inte något kapital eller produktionsmedel i min bostad. Jag har precis betalat månadens räkningar och det blev bra för det finns 750 kronor över som skall räcka till 18 mars då gubbens pension kommer. Vi reder oss och det finns mat i frysen men det där kapitalet lyser med sin frånvaro.
Jag förstår inte att man kan uppbringa ett sådant hat mot människor på grund av deras partifärg och att man skall göra de med "fel" partifärg till syndabockar och spottkoppar är ännu värre.
Jag är säkert konstig men de flesta av mina vänner har jag ingen aning om vilket parti de tillhör eller om de hör hemma någonstans politiskt - det är oväsentligt för mig de är vänner och släktingar och vi sitter inte och diskuterar politik det första vi gör när vi ses. Vi umgås och ingen tar heder och ära av den andre för att man inte tycker lika.
På bloggen kan man ta äran av människor som man satt en politisk etikett på eller som man brännmärkt som kapitalist.
Nu undrar jag hur många av er som skriver i detta ämne som verkligen känner en moderat/kapitalist personligen och kan gå i godo för att h*n finns och verkligen är beskaffad på detta hemska sätt.Det vore intressant att få skåda denne djävul live och jag väntar ivrigt på att få möta honom.

6 kommentarer:

 1. Men har du inte sett alla feta gubbar eller manhaftiga kvinnor i mörkblå kostym som myllrar omkring ÖVERALLT med fickorna fulla med pengar och ett djävulskt leende på läpparna???????????

  Moderater ALLIHOP!!!!

  Om vi tar alla deras pengar och fördelar dom mellan oss .. så kommer i och för sig större delen av all företagsamhet och de flesta arbetstillfällen att försvinna .. men vi kommer säkert att tjäna FLERA HUNDRA per person i landet!!!!

  Sedan är det bara att leva på den bottenlösa stadskassan, eller hur??????

  HALLELUJA!!!!!!!!!

  SvaraRadera
 2. Tänkte inte på det: Men då får vi dela ut av mina produktionsmedel med en gång - tillhör min säck med fågelfrön det månne? Jag släpper inte den för jag smygutfodrar fåglarna med dem trots att det är förbjudet. Skall genast gå och söka några lämpliga bidrag från Moder Svea och Fader Staten för det är väl de som har ansvaret för lilla mig?

  SvaraRadera
 3. Jag förstår inte riktigt varför du måste skriva om hur mycke du har kvar av dina pengar, när räkningarna är betald. Det har väl inte att göra med vilken partibehörighet man tillhör, det finns folk som tjänar riktigt bra, men har inte kvar ett jäkla snusöre veckan innan nästa lön. De du skriver om kapitalist/ moderat har förverkat sin rätt att leva, men det är den lilla klicken som anser det.Dom flesta Moderater och Sossar använder nog ett språkbud som är bättre än så, den lilla skaran som bara kan tänka ett ord åt gången, och dom flesta orden är inte ens rumsrena. Varför ska man använda dom och deras kommentarer, det är ju bara lortar som man omedelbart ska spola ned.
  Hade Anne - Louise

  SvaraRadera
 4. Jag skrev som jag tyckte just då och orden föll som de gjorde för att visa på att jag som moderat inte motsvarar bilden som det som ganska många kallar kapitalist . Det är fler än några få som uttrycker sig så och på ett mycket otrevligt sätt också. Att jag tjänar nästan ingenting och att vi lever på makens pension var bara att visa att någon kapitalism aldrig funnits här trots att jag är moderat. De luddskallar du kallar lortar har jag upplevt på närmare håll och skulle jag spola ned dem så blir det stopp i rören för alltid. Jag förstår vad du menar men jag tycker inte att man som det nu görs ska få kalla folk vad som helst och utan att veta vad man talar om. Spotar tillräckligt många på en sten blir den blöt till slut.
  Kul att du hittade hit.

  SvaraRadera
 5. Bra inlägg!:)

  Även jag har noterat inläggen/kommentarerna på AB, om "kapitalisterna".

  Kan bara konstatera att många uttalanden är baserat på ren okunskap och fördomar. Det kan bli ganska trist att läsa ibland. Jag förstår att ni flyttat. Själv löser jag det med ett par dagars vila därifrån ibland ;)

  Må så gott du färgranna :)

  SvaraRadera
 6. Det är mycket hemskt och hatiskt som man framställer dessa kapitalister. Jag ser också att det är mycket okunnighet bakom men det hjälper inte när man upplever detta fruktansvärda hat mot någon som blir en symbol för det som varit den egna personens misslyckande som jag tolkar det. Tråkigt är det när allting skenar och ingen stannar upp och reflekterar över vad dom skriver eller säger om folk. När kriterierna utgår från partitillhörighet och antaganden som man gör om det partiets medlemmar då blir det riktigt ruskigt.Jag mår riktigt bra nu och här.

  SvaraRadera