torsdag 18 februari 2010

Hur ofta använder du din spikmatta - vilka av dina sjukdomar har den botat ?

Årets julklapp blev en bit plast med vassa nabbar som enligt reklamen botade allt från nageltrång till cancer. Dessa påståenden resulterade i många många anmärkningar mot företaget som sålde dem. Inget kunde dock hindra den försäljningssucce' som man gjorde med "spikmattorna". Bloggar ,insändarsidor och vanliga tidningsartiklar visste att berätta om alla fantastiska under som skedde med mattornas ägare när de låg på dem. Invändningar betraktades nästan som att svära i kyrkan och tvivlare stämplades som fega bakåtsträvare.
Jag har inte fått tanken att frivilligt utsätta mig för smärta av vassa plastklor i min lekamen aldrig på tiden .Jag har dessutom psoriasis som inte skall rispas i onödan,den gör att huden är skör och tunn av cortisonsalvorna jag använder. Jag har fått förslag att i alla fall pröva för "det skadar inte att testa", men jag har nekat i sten.
Vart tog alla julklappsmattor vägen, och de som köptes innan julen? Ingen pratar spikmatta längre och för någon vecka såg jag en butik där man hade spikmattor i en fyndkorg. Priset var 20% av julpriset men det var ingen rusning precis.
Finns det en himmel för spikmattor eller dväljs de numer i skärselden med gamla bakmaskiner? Jag har inget svar men jag vet att en blev uppeldad trots att det inte var en bra miljömässig destruktion. Ägaren hade utan att märka det punkterat en liten finne på ryggen med en matttnabb och fick en efter det bölder över kroppen som var svårbotade. Han och hans läkare är övertygade att det beror på mattan.
Frågan är ändå fri och jag är nyfiken: Hur många använder sin matta regelbundet och vad har den botat hos er?

3 kommentarer:

 1. Tjena.
  Jag har ingen spikmatta,så jag kan inte hjälpa dig. Jag tror inte på dem. (Jag tror på Robert Lind i Kramfors). Många säger att de är bra om man har ont i ryggen eller så, så det ska bli intressant att läsa kommentarerna här sen.
  Jag har förresten inget magnetarmband heller. Jag är såna där produkters sämsta vän, för skulle jag skaffa någon och den inte fungerar, säger dom säkert att jag har gjort fel på nåt sätt...
  Förresten har jag fått veta att min blogg inte fungerar.
  här är min nya URL-adress om du vill ha den
  http://blogg.aftonbladet.se/387-cod
  Kramar i snöyran/Codliver

  SvaraRadera
 2. Jag köpte en till svärmor för flera år sedan som hon nog aldrig använt (för jag lånade den hela tiden.) Sedan köpte jag en själv som jag faktiskt använder flera gånger i veckan. Den får mig att slappna av och somna. Min mans minsta son som är rätt sprallig av sig älskar att ligga på den och blir helt lugn, så jag är rätt nöjd med den! :)

  SvaraRadera
 3. Hej Codliver- nej jag har inte fått tag i dig så bra att jag fått adressen. Förstår att inte du heller är troende när det gäller dessa fantastiska prylar.Men jag har kanske fel, men med jag fortsätter vara ofrälst.
  Kattanns grattar jag till att känna att mattan hjälper och det måste vara skönt att kunna slappna av med den - men hur kan du slappna av när det sticks i hela ryggen?

  SvaraRadera