fredag 26 februari 2010

När blir man räknad som välbärgad eller höginkomsttagare ?

Ohly och Sahlin ondgör sig över RUT-avdragen och att det bara är till för välbärgade. När blev s k fattigpensionärer och vanliga arbetarpensionärer så rika det skulle jag vilja veta.Mina föräldrar som är 80+ personer utan sparade medel(de investerade allt de hade i oss barn)använder nu sådana städtjänster en dag i veckan då de får städat - kommunen kan inte ställa upp på samma sätt till dessa två som inte orkar städa riktigt längre.På torsdag förmiddag kommer en glad tjej och städar och gör fint och mamma och pappa betalar 50% av kostnaden tack vare detta RUT-bidrag.
Nu står två företrädare för arbetarepartin och saggar om att det inte kommer till gagn för de som behöver detta avdrag utan det bara gagnar välbärgade. Det vore bra att kliva ut i verkligheten och kolla på de "förmögna". Kanske skall jag bli smickrad på min och mina syskons vägnar men jag vill inte bli uppskattad som en förmögenhet för att jag är mina föräldrars barn.
Mina föräldrar har tagit beslutet att ha städningen via en egenföretagare i städbranschen och de kan det tack vare detta avdrag - ta inte ifrån dem det Sahlin och Ohly! Kalla dem inte heller för förmögna när ni använder det ordet som ett fullt skällsord. Jag blir så arg så jag spricker när man handskas ovarligt med ord i dessa politiska utspel. Jag blir ännu argare när Sahlin och Östros tänker åt mig - om jag får problem med tankeverksamheten så överlämnar jag den till en häst - den har i alla fall större huvud och en trevlig uppsyn.

6 kommentarer:

 1. Instämmer till 100% i det du skriver.
  Tack vare avdraget har jag också möjlighet att ta hjälp med den lite grövre städningen ett par gånger i månaden och under vår/sommar lite hjälp med trädgården. Eftersom jag lider av kronisk värk (fibromyalgi) är det ren lycka att ha råd med detta fast jag inte har några pengar varken på banken eller i madrassen.
  Gillar verkligen slutklämmen på det du skrev!/Ninnie

  SvaraRadera
 2. Tack ,visst är det väl underbart att ha möjlighet att kunna betala för möjligheten att få hjälp med det som är jobbigt.Att kunna unna sig "lyxen" att använda sina stackars slantar till egenavlastning för något som blivit svårt att göra.
  Jag tror att hästen är både intelligent och trevligare ,
  ;-)

  SvaraRadera
 3. Du förstår inte alls den rödgröna ideologin märker jag!!

  FY!!

  Om du arbetar eller har arbetat då är du ju att betrakta som förmögen eller höginkomsttagare samt en säkerhetsrisk gentemot det solidariska arbetarsamhället. Om du dessutom betalar KVINNOR för att utföra DITT EGET HUSHÅLLSARBETE ..
  .. då är du verkligen en utsugartyp .. hjälp köper man bara från MÄN med verktygsbälte!!!

  SvaraRadera
 4. Så hemsk jag är- fy mig. Det är lika hemskt som att jag inte förstår det här med att de rödgröna skall bestraffa folk som byggt sitt hus för trettio år sedan och gnetat och sparat och betalat för sig. Nu har de ett boende som de betalt helt och hållet, deras område har blivit attraktivt och därför stiger värdet på huset. Rödgrönt vill nu höja taxeringsvärdet på dessa hus till astronomiska höjder för att de är #lyxboenden". Skall dessa villaägare tvingas bort från sina hem för att de inte har råd att bo kvar eller vad är de ute efter? Vi blir tvungna att få fram massor med nya boenden anpassade för dessa äldre f d villaägare. Dessutom måste vi se till att de barnfamiljer som skall köpa deras villor får kraftiga bidrag och subventioner för att kunna köpa dessa skattemässigt dyra hus. Jag är präktikt irriterad.

  SvaraRadera
 5. Skulle väl tro att den rödgröna makteliten aldrig tar in på hotell, för att inte utnyttja någon annan stackare till att städa skiten efter dem! De hyr säkert något enkelt med självhushåll och egen utstädning i stället!

  Hur kan det stå till med de rödgröna EU-politikerna. De har väl inte hemhjälp i Bryssel?

  Som vanligt när det gäller eliten oavsett partifärg, så har de alltid sett till att förse sig själva med hängslen och livrem, för att inte själva bli drabbade.

  SvaraRadera
 6. Märit. De har inte bara hängslen och livrem... de har flytväst och den berömda fallskärmen också.... det gäller att gardera sig./Ninnie

  SvaraRadera