söndag 28 februari 2010

Den kära förklädnaden niqab

Niqabens vara eller icke vara har ältats och vridits och vänts på hur många gånger som helts. Nu väntar man på utslag i fallet med "Aila" som inte fick göra sin förskolelärarpraktik iklädd niqab.Det anses som varande diskriminering både etniskt och religiöst i vissa kretsar.
Själv anser jag att det inte är ett plagg som passar i sådana yrken.Barn skall inte skötas av anonyma människor som de inte kan tyda kroppsspråk på och där de inte kan vara säkra på att det är den person de tror i detta klädbylte. Det handlar inte om diskriminering av någon, tycker det bara handlar om sunt förnuft och trygghet för barnen.
S-kvinnornas ordförande Nalin Pekul vill inför (ev)maktskifte att man inte kommer att förbjuda användandet av niqabför de som vill bära det, men att arbetsgivare skall ha rätt att neka arbete för niqabklädda. Man har rätt att kräva att man som anställd följer gällande klädkoder. Hon understryker också att ingenstans i religionen finns kräv på att någon skall bära niqab. Nalin Pekul är själv muslim så hon bör veta.
Nalin kan där emot göra sig skyldig till diskriminering i det sista hon säger men det blir mot de som inte bär niqab."Niqab skall aldrig bäras på banken,i passkontroller och på Posten" - snälla söta har niqabbärare tillgång till Posten? Den är nedlagd för alla andra. Det låter som en förmån för alla niqabare som jag gärna vill ha , men jag vill inte gå förklädd så jag fortsätter att svära och gå på bensinstationen för att få mina paket.

5 kommentarer:

 1. Jag är nog beredd att hålla med Nalin Pekul där ... och jag ser med tillförsikt fram mot valutgången. ;-)
  :O)

  SvaraRadera
 2. Må de makter som har möjlighet att förlåta, nu göra så, för jag är så trött på allt snack om niqab och burkor och allt vad det heter.

  Och jag vill också ha tillgång till en riktig Post.

  SvaraRadera
 3. Jag är helt inne på samma linje som ni och visst vore det fantastiskt med en riktig fungerande Post men utan niqab och till för alla.

  SvaraRadera
 4. Det finns ETT riktigt postkontor kvar i landet!!! I riksdagshuset, oväntat va??

  När det gäller niqab så fattar jag det så att "Aila" arbetar utan den så länge det inte dyker upp några män. Men när PAPPA kommer då åker den på .. vilket lär barnen att "Aila" är rädd för pappa - vilket jag tycker är ganska hemskt. Jag skulle själv flyttat mitt barn hellre än att hon hade en dagisfröken som gömde sig för hennes egen pappa.

  SvaraRadera
 5. Usch det ger vibbar till barnet att man skall vara rädd för pappa - och eventuella manlig personal. Nej mitt lilla barn , om jag hade det, skulle inte gå där.

  SvaraRadera