torsdag 1 juli 2010

JAG ERKÄNNER! jAG HAR GJORT DET!

Petter Larsson kräver i dagens Aftonbladet att vi skall göra som Baylan tjatar om. Vi skall ge offentlighet åt våra donationer vi rika kapitalister som inte tillhör den rödgröna röran.
Jag har idag gjort en liten men ändock donation till det fristående nätverket Alliansens vänner.

För transparensens skull får ni de siffror jag har att visa: Deklarerade senast för 92 000 kr som jag drog in på och med min kropp. Jag donerade 10 spänn till Alliansens vänner för att jag tyckte det var en bra sak. Utanför protokollet har jag precis donerat 500kr till en bybarnmorska
i Sierra Leone via Action Aid samt att jag sponsrar några flickor i en by i Kenya med mensskydd så att de kan gå i skola.

I övrigt har jag levt ett liv i sus och dus för resten av mina pengar - här har det verkligen rullats hatt på ett fullständigt vansinnigt sätt.

Nu kommer den mest spännande saken och därför säger jag som en liten unge : Du fick se min , nu skall du visa din. Är det inte rättvist så säg?

Nu vill jag ha fullständig transparens över hur S har fått bidrag från LO till valrörelsen i alla år - pengar som kommer från alla fackföringsinbetalningar som vi vanliga människor gjort varje månad. Hur mycket har jag som individ bidragit med trots att jag aldrig givit mitt medgivande till detta?Hur stora summor bidrar LO med i år till S valrörelse och hur många miljoner har skänkts under alla år?

Jag kräver uppgifterna på bordet nu och jag vill inte ha något mumbojumbo om att det är en folkrörelsegrej med sådana "donationer". Fram med siffrorna på det jag kallar egenmäktigt förfarande eller stöld. Våga stå upp och berätta hur mycket pengar ni tog och tar av arbetarnas pengar för fackföreningsarbete.Tror tyvärr inte jag får svar , det verkar inte finnas kurage att stå upp för vad det egna partiet gör och allt sopas under mattan - men ni kräver att Moderaterna skall göra det det ni inte gör. Fegt är det att spendera pengar som man trodde var till ett annat ändamål och bara segla förbi och skrika om pästådda förorätter.

Så undrar folk varför jag är moderat och numer tydligen medlem i ett nätverk med tvivelaktig agenda? Jag tycker inte jag skall behöva förklara och det gör jag inte heller.

2 kommentarer:

 1. Petter Larsson2 juli 2010 00:49

  LO:s och LO-förbundens finansiella stöd till SAP uppgår till sammanlagt ca 9 kronor per medlem om året.

  Om detta kan man läsa på både LO:s och Socialdemokraternas hemsidor till exempel.

  Detta stöd beslutas i demokratisk ordning på förbundens respektive LO:s kongresser.
  Du kan förstås ogilla detta i sak, men det är alltså ungefär lika odemokratiskt som att du och jag ibland får betala skatt till saker vi inte gillar.
  vänligen
  Petter Larsson

  SvaraRadera
 2. Tack ska du ha Petter men varför skall jag obligatoriskt bidra till ett partis valarbete utan att jag har något att såga till om det bara för att jag är med i ett fack? Jag tycker lika illa om det här som att jag i många år av min arbetsbana var svångsansluten till S bara för att jag var fackansluten. Det är inte demokrati oavsett om man tar 50 öre eller 50 kronor från miona pengar. Vi betalar väl inte skatt till S specifikt. Varför pratar inte Baylan om detta stora bidrag som alla fackanslutna bidrar till - kan det bero på att många inte vet om att de betalar för ett partis valarbete via fackavgiften. Det är en principiellt fel. Skatt vet man att man betalar för i vissa fall saker man inte tycker om. En singel utan barn kanske tycker att det är surt att betala för skolor och barnavård men det är skatter till för. Att betala sin fackavgift och att man med en (visserligen liten)del betalar för ett icke självvalt partis valarbete det är fult grepp som ej kan jämföras med skatteuttag - det finns väl inte en speciell S-skatt. Hittar ingen i skattelagstiftningen som jag lusläst.

  SvaraRadera