lördag 24 juli 2010

Vi och vår katt Surögda Ester

Vår katt den Surögda Ester får som den inomhuskatt hon är njuta av mattes och husses inovativa försök att göra hennes tillvaro riktigt angenäm. Vi lyckas tyvärr nog aldrig nå upp till de nivåer som hon anser sig vara i behov av men vi gör så gott vi kan.

Jag hade herrmiddag igår en mycket uppskattad sådan förstår jag av herrarna själva. Jag hade lagat maten, de åt och drack och Ester stod för underhållningen. Underhållningen i sin tur bestod i att kattf*n hoppade upp på middagsbordet och kryssade runt bland fat och glas på sin egen "catwalk". Vid kaffet och avecen hoppade hon från skrev till skrev och trampade med klorna utfällda. Jag känner numera ½dussin herrar som har ganska så noppriga brallor efter hennes framfart. Ingen av dem klagade på hennes tilltag inte ens han som fick sin vita kavaj ingniden med cigarraska gnällde utan tyckte hon var charmig. Jag tror inte jag skulle bli omtyckt om jag tog mig för med fotmassage av någons ädlare delar och sedan nästan satte eld och smutsade ner den samme - men här gäller bara Esterregler har vi förstått.

Jag åkte ut till den hemska blå köpladan IKEA för att komplettera min glasservis inför middagen.Jag tror inte på kristallglas som är designade och så dyra att de bara står och samlar damm inför ett hastigt framträdande vart tredje år men nu var jag tvungen att göra något åt de sorgliga resterna av den servisdelen. Jag hoppades på att hitta lämpliga (billiga) glas på IKEA trots att jag inte tycker om köpcenter så for jag dit. Det måste finnas något glas som passade med något läckert namn som BLASKA, SLASKA eller SVÄLJ på avdelningen för porslin och glas.

I en av de första snitslade labyrintgångarna hittade jag det vi saknat i hemmet - fast det visste jag först när jag såg den. Jag köpte en BÄSTIS till extrapris 49sek mot tidigare 219sek. BÄSTIS är en röd rund väska (nästan som en gammaldags hattask) den har rejält blixtlås och när man öppnar den finns det en rund klädd kudde, 2 matskålar, en kattleksak och ett halsband. Ester älskar den så och den den står på golvet färdiguppbäddad (dragkedjan helt öppnad och locket uppfällt mot bokhyllan) så att hon kan blicka ut på sitt drottningrike därifrån.
Till hemmet hemförde jag 6 vittvinsglas med namnet SVALKA och 6 plastade bordtabletter med okänt namn. Vid kastrullerna hälsade jag på en äldre man som visade sig heta Ingvar Kamprad som var där och inspekterade sitt lilla varuhus.

En av mina gäster sade plötsligt att han tyckte att Ester luktade som hans första bil och jag förstod absolut ingenting och han kunde inte precisera närmare än att det var exakt samma doft som i hans Buick från raggartiden. Nu vet jag vad han menade men det satt långt inne.Ester har en katttoalett med huv och lucka så att hon kan göra det hon skall utan besvärande åskådare - dessutom är det inte kattsand överallt på det viset. I taket finns en liten lucka där man har ett kolfilter för att undvika dålig lukt från toan. Det har varit varmt och trots att jag byter sand ofta och skottar skit dagligen så tyckte jag att det luktade ur lådan och därför har jag installerat något som skulle dölja det.

I taket på insidan av Esters låda har jag med silvertape fäst en dinglande WUNDERBAUM originaldoft. Varje gång hon går på lådan så stryker den mot hennes rygg och hon parfymeras då. Nu vet jag att den herrn som fick nostalgidofter i näsan av Ester säkert hade en doftgran i sin bil men jag hoppas att det dröjer tills han och Ester ses nästa gång. Tänk om han berättar om andra spännande saker att smycka med? Jag vägrar i sten att hänga in några plyschtärningar i hennes kabinett, det gör jag inte!

4 kommentarer:

 1. Jag tror Ester skulle bli som ung på nytt om hon fick ett par dinglande tärningar ovanför sin Bästis! En farträdd hund som knäar och lägger sig när man trampar på gasen kunde också vara lämpligt att ge henne och glöm för Guds skull inte att montera en vridbar taksökarlykta på kattlådan!

  SvaraRadera
 2. Fina uppslag ,men mannen i mitt liv påstår att det måste vara mera crom och lite fenor. Så skall det visst vara en lien bilradio med touchkontroll också. 8-)

  SvaraRadera
 3. Jag dyrkar dina berättelser om originalet Ester!
  Kanske borde jag också ta mig iväg och köpa en sån där grej för 49 kronor! Men jag lär förmodligen inte springa på grundaren himself... trots att jag handlar på det varuhus där det hela startade en gång i tiden: Älmhult! :-)

  SvaraRadera
 4. Tizzel det skall du absolut göra och Bästis har varukod (på eankoden)501.094.13 och du det är en rosa kudde i den, väldigt snyggt till en grårandig och vit katt.Hon ligger på den och har fällt ner locket över sig så hon kan vara ifred. 8-)

  SvaraRadera