söndag 25 juli 2010

Mitt och andras sexliv

Samma tidning som anklagade Sven Otto Littorin för köpt sex hade på löpsedeln innan helgen en rubrik om att Anna Book hade fantastisk sex. Så kul för henne och jag hoppas att hennes man har det lika fantastiskt.

Sex - i synnerhet andras - har kittlat sinnena på mänskligheten i alla tider. För drygt fyrtio år sedan så blev alla såå sällsynt frigjorda och allt kunde man ta del av genom tidningsspalter, "svenska" filmer och på diverse andra vägar. Inge och Sten berättade att ingenting var onormal inom sexosfären i sin spalt i Expressen. Tyckte man om att slicka leverpastej ur öronen på varandra medan man sexade så var det helt rätt att göra det. Allt som kändes rätt var rätt och normalt.

Filmer som "Kärlekens språk" och "Kärlekens ABC" sprängde alla publikrekord på biograferna.Det var egentligen rena instruktionsfilmer med pålagd speakerröst som visade att alla kunde ha sex med glädje och att det inte bara vara en sysselsättning för de unga och vackra. Jag har sett båda filmerna för det gjorde alla, men jag kommer inte ihåg vad jag tyckte då. Långt senare så såg jag om den ena av dem och tyckte väl att det det inte var så häftigt utan det verkade så korrekt,instruktivt och välkoreograferat för att kännas varmt och spontant och SEXIGT. Filmerna gjorde säkert sitt till för en öppnare syn på sexualitet och förhoppnoingsvis förståelse för att de allra flesta kan och vill ha sex även om man kommit upp i åren. Känslan finns där även om utförandet kanske är anpassat lite efter kropp och ålder.

Nu längtar ni säkert efter en fantastisk berättelse om MITT sexliv ? Jasså inte ? Tyvärr så är det försent att backa, ni får veta hur det är här och nu i alla fall. Våra kroppar är på grund av levnadsår och diverse sjukdomar stadda i förfall så vi har några skrivna texter i åminnelse vid aktens genomförande.

Den kanske tvåtusenåriga Kama Sutra är det inte vi har som manual trots sina vackra bilder och ställningar med poetiska namn. Tänk er att sexa som en elitgymnast i ställningen som "Vajande körsbärsgren" vackert men avancerat.

Nu skall jag berätta den nakna sanningen om vårt sexualliv och med den poesi vi använder. Den är svensk, beskrivande och symboliskt vacker och kort.
Vi kör enligt TITANIC-metod av BJÖRN AFZELIUS: "Det började som en skälvning på nedre däck. . . . . . . . . .vi går till botten, men flaggan den står i topp!"

Det behöver inte beskrivas mer genitalt, inga könsord är nödvändiga och själva känslan den kan bara man själv ha och värdera. Jag tycker det är sensuellt poetiskt att beskriva vårt sexliv så - trots att vi inte är riktiga vrak än och definitivt inte befinner oss på vår jungfruresa.

Varför skall man krångla till livet och sexlivet.

9 kommentarer:

 1. Underbart-skrivna texter
  hjälper hjärnan minnas
  hur det var-då det var som bäst.
  Gladiatan-skickar en virtuell flytväst.

  SvaraRadera
 2. Jo det är en av Mikael Wiehe bästa sånger. Di tolkning av den ger den lite extra stuns!

  SvaraRadera
 3. Tack för era inlägg det är skönt att se att fler kan tolka och använda texter. Visst tusan är Afzelius sång en sensuell och sexuell komposition. Tackar ödmjukast för den virituella flytvästen den skall jag använda när jag lutar mig bakåt och bara flyter iväg på erotikens ocean. 8-)

  SvaraRadera
 4. Se där, här är du ju! Ska genast scrolla bakåt och läsa!
  Kram på dig

  SvaraRadera
 5. Välkommen Annica du var saknad.

  SvaraRadera
 6. Jaa, jag minns den där tiden... Då var det "inne" att ha problem med sexlivet, så då var man onormal om man inte hade några problem.

  SvaraRadera
 7. Det var verkligen problematiskt att inte ha problem och många gånger var det onormalt att vara "normal".

  SvaraRadera