tisdag 27 juli 2010

My name is Ester - Surögda Ester

JAG har tillfälligtvis tagit över denna blogg för att på egen tass göra några tillrättalägganden.

Helgen som var har varit utomordentligt innehållsrik och det har varit roligt att vara den som organiserat allting under den.JAG har förstått att min kvinnliga servicepersonal anser sig vara den som höll en herrmiddag på lördagen, hon har som vanligt fel det var JAG som ordnade den. Ingen annan än JAG skulle få ide'er om att bjuda in sex trevliga kattälskande män till MIN lägenhet.

Gentlemännen visade verkligen hur "gentla" de var och hade mycket fina gåvor med. Hushållerskan fick en flaska champagne, min skötare fick en talbok och JAG en utsökt kalvpate av märket Sheba.

Under hela middagen övervakade JAG noga att gästerna fick mat och dryck snyggt och prydligt tilldelat och att de åt och drack som de skulle genom att graciöst snirkla MIG runt mellan glas och fat på bordet. Alla häpnade över MIG och kastade sina blickar på MIG där jag elegant kryssade fram utan att välta något.

Vid kaffet och avecen fördelade JAG mina gracer rättvist och JAG trampade alla herrar nogsamt i skrevet för att bli uppmärksammad. Strax efter detta råkade JAG av någon outgrundlig anledning bli utlåst på balkongen - hur det kom sig har JAG ingen aning om.

En av herrarna såg MIN belägenhet och hjälpte MIG in så att JAG kunde vara med och ta adjö när de gick hem. Det var skönt att få sova i MIN nya säng BÄSTIS som JAG telpatibeställt från IKEA - den är både vacker och skön.

MITT uppvaknande blev förskräckligt på söndags morgonen. Ett ljud från köket förkunnade att skötaren var i kylskåpet för att kurera sin hunger med några smörgåsar.Vilken tur att hushållerskan vaknade av samma ljud och kom ut i köket även hon för där stod karl och använde MIN pate som pålägg!! Han trodde det var någon sorts grov leverpastej! JAG är fortfarande skakad av denna matskandal i vardande och har insett att rutinerna i detta hushåll måste stramas upp kraftigt. Det är tur att JAG är en fantastisk organisatör för ordning på torpet måste det bli.

För övrigt har JAG slitit de andra dagarna med vakthållning från balkongen och stirrat ut en skata och schäfer som promenerade förbi nedanför på gatan. JAG är övertygade om att de blev imponerade av MIG. JAG har även speglat mig i hallspegeln, slickat skötaren i armhålan och dräpt fyra myggor. Det är slitsamt att vara katt här men JAG tar min uppgift på allvar och får allt gjort på rätt sätt.

MIN ödmjukhet styr allt och det är den som får livet att fungera - det är tur att JAG har den.

Med tassen på tangenten
Eder egne Ester - Husets Härskarinna

10 kommentarer:

 1. Emottag i nåd min underdånigste beundran och tillgivenhet!

  SvaraRadera
 2. Vilken människras tillhör du ? Kattjänare eller bara beundrare? >ö< (puss på nosen)

  SvaraRadera
 3. Ha ha skulle banne mig inte släppa lös min hund på min blogg ... kan höra hur han morrar fram det ena och andra av generande påstående.
  Själv har jag precis slutat frossa av feber och smärtsam urinvägsinfektion, känns som om livet snart kan börja igen.
  Maggan
  http://livsglimtar.wordpress.com

  SvaraRadera
 4. Släppa loss? Hon tar sig in vare sig man vill eller inte vår härskarinna.
  Skönt att slippa kissa taggtråd förstår jag.

  SvaraRadera
 5. Kul!
  Älskar katter.
  Gift med jägare.
  Ingen katt

  SvaraRadera
 6. Hej Vally kul att du kommer förbi.

  SvaraRadera
 7. Kära Du. Jag förstår att Du har ett slitsamt liv. Jag beundrar verkligen Ditt tålamod och Din generositet som gör att du kan ha dessa två MÄNNISKor boende hos dig.
  Ditt liv tycks också vara fyllt av incidenter: utlåst på balkongen.... skötaren äter upp din mat.... Här gäller det att du INTE använder silkestassarna skulle jag vilja föreslå.
  Uppstramade rutiner - ja det är verkligen ett måste.
  Deltagande hälsningar från Torsklevern

  SvaraRadera
 8. Hmm! Någon som heter Torsklever , det är ett tryggt och vackert namn för en katt som jag. Borgar för kvalitet hos människan som bär det.

  SvaraRadera