onsdag 21 juli 2010

Att kombinera sina huvudintressen

Mina intressen är många men två är lite mer framträdande - karlar och mat. Ett oslagbart sätt att kombinera dessa intressen är att ordna en HERRMIDDAG så det kör jag med på lördag.

De som kommer är alla mina favoriter på ett eller annat sätt och det är härliga människor som är sagolikt olika och alldeles underbara. Först av alla så är Mannen i mitt liv en av karlarna vid bordet och så kommer ett av mina X. Min älsklingsprofessor kommer sedan på sin cykel och så kommer det trogna paret Carl och Staffan.LG som är ett under på att mala köttfärs och ett levande uppslagsverk i konsthistoria är det slutliga trumfkortet bland män vid mitt bord.

Att få ihop en bra meny till dessa mogna gossar har varit svårt men urkul, det är så spännande att överraska med husmanskost med stuns. Här kommer menyn som jag klurat ut.

FÖRRÄTT: Avokado fylld med pepparrotsgrädde med finhackat rökt renkött och rivet syrligt äpple irört.Det vita vinet från Sicilien Palazzo passar bra till.

HUVUDRÄTT: Biff Stroganoff gjord på ett kilo oxfile med färska champinjoner, och sås på vispgrädde och rejält med Dijonsenap.Kokt potatis av fast typ till och sedan saltgurka och turkisk youghurt bredvid.Vitt hembakat bröd,smör och en chevreost står på bordet. Vi dricker ett rött vin till Monti Garbi blev mitt val.

EFTERRÄTT: Marängsuisse där Staffan gjort marängerna. Jag dekorerar med rostad mandel och en god chokladsås.Det enda rätta till blir en liten söt Tokajer.

KAFFE:Stark espresso,en pralin och ett glas brandy (Larsen VS)och som extra knorr en cigarr (Don Diego från Dominikanska Republiken)sedan umgås vi bara och har det trevligt.

Välkommen mina herrar säger jag fast inte en enda av er läser bloggar. Kom ändå ni är saltet i min soppa.

2 kommentarer:

 1. Sitter är och dreglar när jag läser menyn du ska bjuda på och jag såg att middagen gick bra trots kattens inblandning.
  Du skriver så att jag sitter här och fnissar för mig själv ... det tackar jag för.
  Kram
  Maggan http://livsglimtar.wordpress.com

  SvaraRadera
 2. Tack för besöket nya läsare är alltid välkomna och nu skall jag knalla förbi hos dig.8-)

  SvaraRadera