torsdag 29 april 2010

Rättvist samhälle för alla enligt rödgrön logik

Salladspartiet har kommit med sitt senaste löfte och det gäller a-kassan. Jag erkänner mitt tillkortakommande när det gäller tänket - men jag har säkert fel eftersom jag är moderat.

De rödgröna har lovat höja TAKET på dagersättning till 930 kronor. Varför då undrar jag - hoppas man att baxa upp de som får höjda ersättningen över "förmögenhetsgränsen" på 40000 kr/mån i slutänden för ytterligare beskattning framöver?

Varför i Herrans namn höjer man inte GOLVET för de med lägsta ersättningen så de kan överleva utan bidrag istället. Det måste väl för tusan vara större att slippa vara beroende av bidragstillskott för de som har minst än att höja för de som bör klara sig på den dagersättning de har.

Socialism trodde jag var att alla skall med och att man måste se till de som har minst verkligen skall få mest för att utjämna klyftorna.

Mycket skall ha mer - fan ska ha fler , sa min gamla mormor. Min mormor var en klok dam hon.

2 kommentarer:

  1. Alltså .. är det inte lika bra att staten konfiskerar ALLA tillgångar och sedan delar det lika på ALLA medborgare .. då försvinner ju klass-samhället och orättvisorna!! Eller ..??? ;-)

    SvaraRadera
  2. Äntligen!!!! Där är lösningen på allt och så behöver jag inte fundera vad den nya skatten som går till TAKET skall läggas på eller pressas ur. Är de maffian som sköter beskyddet och förmögenhetsbalanseringen åt salladspartiet så vill jag meddela att jag vill inte ha fler ekonomiska tumskruvar.Jag blir tvungen att betala hur jag än gör för att vi skall bli en enda lycklig familj underställd cykelfrämjandet.

    SvaraRadera