tisdag 6 april 2010

Jag blev så upprörd!

Jag kreverar eller krepperar eller kanske imploderar , jag vet inte. Har läst andra bloggar om att utnyttja andra människors företräden och påhittade sådana för att vara skojig. Jag blir så ledsen åt smaklösheten och tankarna.

I en blogg som säger sig vara anknuten till nätverk som skall ha bort alliansen och samtidigt ett som heter RESURS som är fullständigt partpolitiskt obundet där har bloggägaren lagt ut ett arbetsförslag till vår näringsminister som hon kan få efter valet och via RUT. Det finns med en instruktionsfilm från Youtube också.

Maud Olofsson skall tjänstgöra som cykelställ - på knä och med rumpan i vädret skall man kila in sin cykels framdäck mellan skinkorna på henne.

Det är ett sådant förakt för människor, Maud Olofsson kvinnor ,ja allt . Roligt är det inte bara förnedrande. Mest förnedrande är det att läsa kommentarena och varför man tummarna. Man tar upp ministerns yttre företräden och man tummar för detta roliga förslag. Han som ofta påpekar vilken fin feminist han är gratulerar och tummar som vanligt. Medlöparnarn är förfärande många och jag tvivlar på mänskligheten.Det tycks som om man som politiker har förverkat sitt människovärde och man får behandla personer hur som helst som är politiker. Skoj och förnedring är inte synonymer, aldrig någonsin!

Människan som skapelsens krona ger jag inte mycket för just nu, jag blir bara ledsen och försöker intala mig att det nog bara är de svaga som är fega nog att slå nerifrån eller i ryggen. Är det så att man har frihet att vara låg, elak och plump mot alla som ett steg i yttrandefriheten så vill jag inte ha den friheten om den inte nyttjas under ansvar. Man skall kunna förstå vad ens egna ord kan ställa till med - kan man inte det så lider man av det nya modeordet - empatilöshet.

De rolighetministrarna som anser sig ha rätten att på alla sätt roa med att kränka andra på alla sätt tycker jag är låga som personer, men de som glatt följer och höjer dessa till skyn är ännu värre för de har tydligen helt glömt att göra sina egna reflektioner och går med ändå.

Jag lägger inte ut någon länk till bloggen jag refererar till för jag unnar inte innehavaren att sätta besöksrekord på bloggen då denne kan få för sig att det är ett briljant inlägg även om jag tycker det är beklämmande och sorgligt. Hur tänker en del, hur kan förnedrande saker anses som "roliga"?Jag förstår ingenting när det gäller humor- det förstår jag och är tacksam för just nu.

Nu skall jag och Surögda Ester min katt tvätta fönster för det går inte att se ut genom det som hon har för fågelskådning.Flyttfåglarna anländer i stora skaror och Ester missar inte en enda så ví har ett nosavtryck för varje landad fågel. Statistiken förs noggrannt men nu skall vi revidera fågelstatistiken med fönsterputs.

5 kommentarer:

 1. Ja du .. visst är det deprimerande. Om alla som gnäller, klagar, hånar och trakasserar lade den energin på sina egna liv så skulle samhället se helt annorlunda ut. När jag läser en del bloggar inser jag att vi inte kommit så långt från medeltiden som vi tror .. :-p

  SvaraRadera
 2. Människosynen är faktiskt deprimerande.

  SvaraRadera
 3. Det är ren och skär elakhet.

  SvaraRadera
 4. Det finns andra sätt att driva gäck med dem som så är värda det. EWK är saknad idag. Han kunde fånga personligheter i få pennstreck och skapa avslöjande karikatyrer av alla sorters politiker.
  Dagens nidristare och häcklare har en mognad som inte kommit längre än till skolkorridorernas hatflockar.
  :O)

  SvaraRadera
 5. Elakt är det förvisso och det får mig att tvivla på mänskligheten.

  Bebest du får mig att bli nostalgisk när du pratar om EWK - fantastisk man med en fantastisk penna. Googla gärna på den som fick hans (EWKs) stipendium förra året. Han heter Ulf Frödin och är en "gudbror"till mig. Han finns i DN en gång i veckan och är jätteduktig - hans bild av Reinfeldt som dalahäst är superb.Titta och njut så förstår du varför han fick sitt stipendium.

  SvaraRadera