onsdag 21 april 2010

Snaskig småsint sorglig sensation.

Jag bryr mig inte om om Expressen , Aftonbladet eller bloggande sjöjungfru diskuterar eller dissikerar rykten om att en blivande prinsessgemåls har pippat någon som inte var den blivande bruden. Alla har "vetat" och varit så insatta i den föregivna otroheten. I vanlig god ordning så uttalar sig "goda vänner" och "välunderrättade källor" om hur prinsessan det gäller mår, tycker och känner. Jag hoppas jag aldrig får sådana vänner!! Vänner av den kalibern kallar jag inte vänner - att för berömelse eller pengar bli såld av någon som kallar sig "vän" får mig att känna ren och skär avsmak för vänskapsyttranden av den sorten..

Dagens kvällstidningar hade löpsedlar prydda med en norsk blondin som berättade ALLT om sin affär eller kärleksnatt som man beskrev mötet som i den ena avisan.För ett är sedan skall den blivande brudgummen varit "intim" med,henne under några timmar med norska Tora enligt henne, hon har talat ut i slabblaskan Se og Hör om deras affär. Om denna otro har ägt rum som norskan säger så undrar jag vad som fick henne att prata ut (utom pengar förståss). Något som skett för ett år sedan i Åre och flera månader innan mannen och hans fästmö förlovade sig och började planera sitt bröllop - då skall allt hängas ut och tidningarna försöker övertrumfa varandra i detaljer. Förutom stora uppslag på tidningarnas framsidor så är nästan halva tidningarna fyllda med avslöjanden om otro. Ingen intervju med någon granne eller "vän" är för lite för att ratas i utgåvorna i dessa skvallertidningar som för kallades kvällspress. Det är analyser av samlevnadsexperter,politiska redaktörer och så folk som alltid är så förbannat insatta i allt.Råden haglar om hur man skall tackla situationen.

Jag försvarar inte otro vem det än berör, tycker bara det är ledsamt - än mera ledsamt är det att det skall hängas ut till allmän beskådan oavsett vem det kan förstöra för. OM det man säger har skett verkligen har skett vad vet vi om de som det berör och hur de behandlar det skedda? Är man verkligen medveten om att man kan krossa en människas framtid som definitivt inte har någon skuld i det hela om otro förekommit. Det finns alltid någon som blir bedragen i ett sådant här fall och det har absolut ingen betydelse om den bedragna är undersköterskan Nillson eller prinsessan Bernadotte. Det gör ont ,förbannat ont och det enda som undersköterskan slipper är att hängas ut och diskuteras av alla i en värld där inget privatliv finns. Stackars prinsessa säger jag bara.

En liten undran har jag också - fanns det inga större och angelägnare världskriser att skriva om i tidningarna? Är världsvälten avskaffad, krigen slut och den ekonomiska tillväxten och arbetsmöjligheterna på topp nu? Jag bara undrar när jag löpsedlarna flimrar förbi och alla skriker om att en ung vacker kvinna (prinsessa) TROLIGEN blivit bedragen. Sanningsvittnet är en ung vacker kvinna (norsk handbollsspelare)som enligt henne varit intim med prinsessans fästman innan han blivit fästman och bara i några timmar som kallas kärleksnatt.

Jag tycker att detta varken är nyheter eller samhällsinformation - bara slaskiga snaskigheter.
Om någon är intresserad så har jag kanske lite att sälja här och nu: Jag har inte blivit bedragen men jag har fått nya inlägg till mina fötter och jag har fått nytt kylskåp också. Riktiga kioskvältare tycker jag . Vi får se vilken tidning som lägger bästa budet på det jag har att berätta.

Och en ljus framtid spås för mänskligheten och alla medmänniskor och vänner.Halleluja!!

7 kommentarer:

 1. Ser du att du har fortsatt med det kvällstidningarna påbörjat, är det mer ok om du skriver om kändisarna.
  Jag håller med dej ,kvällstidningarna skriver hellre om kändisar, enligt mej så har dom tappat de nyhetsvärde,dom en gång i tiden hade , vill jag ha hänt i veckan så köper jag den.
  Anne-louise

  SvaraRadera
 2. Jag vill inte påstå att jag fortsatt något som tidningarna skriver om.Jag har ifrågasatt det som står på alla löpsedlar, jag köprer inte dessa tidningar men jag ser löpsedlar och på nätet hur man gottar sig i personliga tragedier inga nyheter. Det tycker jag är dåligt. Otrohet är en personlig tragedi och inte en nuhet och bli uthängd som nyhet är vidrigt oavsett vem man är.Dessutom så går man på en persons utsaga ,som jag ser det och det är en kvinna som har sålt en story - jag försvarar ingen men jag tycker inte man går ut med något utan att båda parterna hörts och det är inget för kvällspresses gamar.

  SvaraRadera
 3. Tyck inte bara synd om sessan .. det här är ändå en händelse som ligger ett år tillbaka i tiden och tydligen varit internt skvallermaterial sedan dess. Trots det så svarade hon lyckligt JA på frieriet??

  Eftersom hon nu börjar gå under nicket Mad Eleine så kanske hon mest är förbannad över förnedringen över att det är allmänt känt??

  Att vara kunglig och leva med kungliga privilegier är tyvärr också att tvingas leva offentligt .. det ingår i jobbet, så att säga. Det känns så där lagom tidsenligt ..????

  SvaraRadera
 4. Tja... först kan man ju fundera om det inte finns nåt annat att skriva om.

  Jag trodde i min enfald att kriser i ett förhållande är parets ensak och inte att det behöver stötas och blötas i media.

  Uppenbarligen är det här en guldkalv för kvällspressen, det lär öka lösnummerförsäljningen.

  Sen kan man förstås undra om vi har de kvällstidningar vi förtjänar.

  SvaraRadera
 5. Ni har rätt båda två men jag tycker inte att en otrohetsaffär skall få sådana propotioner och kan bli så snaskig just för att man är prinsessa. Man skall inte hängas ut och det måste finnas viktigare saker i världen att fylla tidningarna med än att någons fästman eventuellt har haft problem med att hålla ihop gylfen för ett år sedan.
  Kan vi inte få köpas Svensk Gamtidning eller Hänt i Vecket om vi vill gotta oss i detta skvaller istället för i något som kallas "seriösa nyhetstidningar". Jag bara undrar och tycker så oavsett vem personerna i fråga är. När jag bodde i England fanns det sk tabloidtidningar som hade sådana här nyheter plus ett tuttbrud på sidan tre. Nu har vi detta fenomen här i Sverige också i samtliga kvällstidningar - vi saknar bara the page 3 girl.

  SvaraRadera
 6. Wooow ... vilket nytänkande!! Kan vi inte slå på stort och få en page 3 BOY??? Då kan Jonas Bergström verkligen hängas ut till allmänt beskådande .. ;-)))

  SvaraRadera
 7. Du är genialisk Anybody! Äntligen "seriöst" förslag om tidningarna. Första Page 3 Boy blir givetvis Fares Fares iklädd kragstövlar. Suck!!8-)

  SvaraRadera