onsdag 28 april 2010

Kära Göran Hägglund!

Jag vet att KD sitter lite tight till inför valet och du behöver ett höjdarlöfte om vad ni skall genomföra när ni blivit invalda. Jag har en ide´som du gärna får eftersom du har den ministerpost du har.

Vi svenskar har en tendens att oftast inte få tummen ur en viss kroppsdel även då vi skulle vara positiv till något. Vi slutför inte vissa saker eller går inte från tanke till handling hur viktigt eller behjärtansvärt det än är.

Under 2009 blev totalt 128 svenskar organdonatorer - BARA 128 DONATORER totalt !!!! Skrämmande lågt antal om man räknar hur många som dör varje år(en del för att de inte får nya organ) och om man har hört alla som sagt sig vara villiga att ge bort sina organ eller vävnader blir man ledsen.Folk har inte anmält sig till Donationsregistret, man har glömt eller förträngt att man skall dö, tills det är försent och man dör utan anmälan.

Jag föreslår att alla körkort och identitetshandlingar skall märkas med exempelvis en liten stjärna som betyder DONATOR . Vill du inte bli donator då får du anmäla det till registret oavsett skäl. Jag tror att massor av transplantationer skulle kunna göras och många skulle få ett bra liv efteråt. Kom ihåg att åldern på donatorn inte är viktig, det finns alltid vävnad som kan användas.

Nu du Göran skickar jag förslaget till dig och hoppas det kan vara användbart och att det kan gagna många.Jag håller tummarna för det.

6 kommentarer:

 1. Finns det ingen tumme
  Anne-louise

  SvaraRadera
 2. Jag behöver ingen tumme, den sitter säkert i "röven" på någon. Men jag tycker att jag har klurat ut något som skulle kunna vara användbart. Hoppas Snälle Goran tycker det med.

  SvaraRadera
 3. Jag tror du har fel på antal donatorer. Det blev många när Ockelbokillen fick sin njure.

  SvaraRadera
 4. Nej där var det inte en död donator han fick en njure av sin högst levande pappa och är inte medräknad.Inte heller andrsa anhörigdonationer är med och där behövs inga donationskort heller.

  SvaraRadera
 5. Betyget blir fem hjärtan till dig!

  SvaraRadera
 6. Tack Bebest jag nöjer mig med mitt och skickar vidare dina hjärtan till någon som väntar på nya ;-))

  SvaraRadera