måndag 26 april 2010

Koncentrerad framtidssaga

Folk har inte längre tid att läsa de stora litterära mästerverken. Några företagsamma kreatörer har de sista året avhjälpt det på ett fiffigt sätt.

Man kokar ner all information och får fram något som kan formuleras på några få rader eller några serierutor.

Bibeln sammanfattades med sex serieteckningar, Brott och Straff drogs ihop med fyra meningar.De stora litterära verken skall vara tillgängliga för alla utan att de tröttnar innan de hunnit igenom.

Jag skall bjuda på ett inlägg enligt den metoden. Storyn kommer från dagens debattsida i DN. Den är författad av kvartetten "Två Taltrattar och Två Fåntrattar" och handlar om JOBB,EKONOMI och VÄLFÄRD som vederfares nationen när de får ta över styrpinnen efter valet.

Här kommer sagan:
Hösten 2010 arbetar alla som rallare eller med att bygga järnvägsvagnar.Alla cyklar till arbetet utom de som betalar 20 kr litern för bensinen till sin bil.Välfärden ökar då alla får extra höga skatter för att behålla den där. Alla blir så lyckliga,får bättre kondition av cyklandet och har bra jobb.

Det var väl en fin saga?

2 kommentarer:

  1. Du har fångat det precis, men glömt att vi kommer att vara rabatterat välfriserade och att det blir billigare på krogen så förmodligen är vi också lite på lyset .. vilket gynnar cykelreparatörerna och så blir alla glada och hela Sverige blir ett enda blågult Sörgården!!!

    SvaraRadera
  2. Tror du vi får SUL-bidrag också. Vi som kommer att nöta våra skor medan vi trampar runt i förtvivlan med eller utan cykel.

    SvaraRadera