torsdag 22 april 2010

Positiv var det jag skulle vara

Solen skiner och det är skönt trots att det är kallt.

Denna kväll blir jag upptagen som medlem i det förnämliga och mycket gamla Carlstads Gille. Det är en ära som vederfars mig då för man kommer tydligen bara in på rekommendationer från flera gamla medlemmar.Jag är både stollt och glad.

Min man sover äntligen och det behöver vi att han gör.Mannen i mitt liv hade inte sovit på drygt två dygn så jag tog kontakt med hans läkare och han skrev ut en stötdos som skulle få honom i vanlig sömn. Den gångna natten har han vänligt konverserat mig oavbrutet och nu sover han äntligen efter att ha somnat 6.15. Han skall få sova så att det blir tre timmars sammanhängande sömn tills jag väcker honom så går vi ut och går sedan och hoppas att kommande natt blir bättre.

Jag fick alldeles nyss en lönespecifikation för något jag gjort men glömt bort och det var verkligen positivt - nu har jag en del medel att betala makens återkommande restskatt. Det är märkligt att skatten inte blir rätt trots att jag sagt till om extra avdrag,inga extra inkomster finns och att förmögenheten räknas i sex friska vuxna barn.

Positivt är att jag hittat en bloggportal som är någolunda fri från angrepp på oss som bloggar dessa angrepp är vettlösa och kränkande i många fall. Nu kan man ha sin åsikt ,förmedla den och få kritik (som jag gärna tar emot)för kritik kan berika en debatt.Hot,fula ord och personangrepp berikar ingen - inte den som slungar ut dem eller den som får dem kastade på sig.

Det är positivt att gamla fina rent bibliska ord används mer och mer - sorgligt när de används fel. Kanske kan det bli en rennäsans för fina gamla ord så småningom.Svarar jag på en fråga i ett inlägg så är jag inte BITTER bara för jag inte delar frågeställarens inställning.Jag behöver inte heller få som souvenier när jag avslutar ett bloggande på annat ställe ett inlägg att det är bra så att jag kan begrunda min bitterhet. Jag tror att den skribenten som vanligt blandat ihop olika ord och deras betydelser - h*n tror att jag är avundsjuk på livet den för och allt det innebär. Så fel så fel är den uppfattningen, jag är varken bitter eller avundsjuk och kommer inte heller att bli det.

Nu skall jag väcka min man och sedan går vi ut i den bedövande vackra naturen vi har runt knuten. Vi tar med oss gammalt bröd och ger fåglarna . Vi får frisk luft, maken får balans och cirkulationsträning och vi kanske möter någon vi inte sett på länge.

Dagen har bara börjat och jag tror att det kommer att ske många positiva saker under de timmar den har.

Positivt jag glömde i mitt liv: Vi får bo ihop med katten Den Surögda Ester!!Vilken fadäs att glömma sådana livsavgörande saker.

2 kommentarer:

  1. I dessa tider då alt mäts i ekonomiska termer gjorde jag en värdering av mina två bloggar. Den, där jag gör ett eller flera om dagen och vanligen erhåller ca 10 kommentarer vilka jag besvarar, värderades till ca 2900 medan den här där jag i snitt levererar 2 inlägg per vecka och har färre än en kommentar per vecka i snitt värderas till dryga 3800. Det måste ha att göra med vilket renommé de olika bloggportalerna har. Jag har ingen aning om hur många besökare jag har här eftersom jag inte fått Google-analytics att fungera på Googles egen blogg men min dagliga blogg har ca 50 besökare i snitt per dag. Så många tror jag inte jag ens ska drömma om att få här men bloggen känns bra ändå. Det är en annan stil över den.

    Hoppas ni får ordning på din riddares sömn. Ni behöver den vilan!

    SvaraRadera
  2. Det är väldigt stor skillnad på bloggarna. och här är det skönt, vilket inte hindrar att jag går till gamla bloggen och hälsar på mina vänner.
    Rätt var det är får vi säkert ordning på sömnen också när det gäller gubben min. Omtag på dig BästaBörje

    SvaraRadera