tisdag 27 april 2010

Varför inför de rödgröna inte ännu fler straffskatter?

Det verkar som om Maria Wetterstrand nu klivit ut ur tystnaden som rått under våren från henne och hennes parti MP. Nya rara skattepåslag och även nya skatteupplägg ser dagens ljus i kampen för att få en vackrare värld. Konstigt nog skall vi få kommunikationsförbättringar med jättefina nya järnvägar. Dessa skall byggas på lånade pengar med sträckning mellan några orter - Borås-Göteborg är en sådan sträcka som blir en av flera isolerade snuttar. Så har jag förstått det hela, för har man byggt specialräls för specialtåg då får man vackert hålla sig på den sträckan. Man har alltså intensioner att sätta upp världens dyraste pendeltåg mellan Borås och Göteborg som kommer att få hissnande biljettpriser för både passagerare och alla skattebetalare. Undrar hur många 100 00 som pendlar varje dag mellan dessa orter.

MP-Maria har växelvis boende för sig och sin familj då hennes man sitter i finska miljöpartiet och de pendlar mellan Sverige och Finland med sina barn.Ror de miljövänligt då mellan länderna eller är det den kära cykeln som kommer till heders?

De rödgröna har missat många saker som kan skattebeläggas och som de kan trycka dit medborgarna med nu och här för att öka skattetrycket på de som inte ligger ner redan.
Bara om man tänker på klimatet finns det mängder som kan göras och ingen skall skonas. Tänk på ALLT som finns i luften inte bara flygplan alltså. Rökarna bör sättas åt ordentligare med tobaksskattehöjningar på 500% samt en underskriven förklaring att de inte tänker utnyttja vare sig kommunal eller statlig hälso/sjukvård.Det finns massor av trevliga människor i min omgivning som röker och jag är själv fd storrökare, men buss på bara.

Kvinnor i fertil ålder skall skall beläggas med höga skatter när de köper mensskydd och trosinlägg som inte är miljöcertifierade och som kan återbrukas gång efter annan.Socialstyrelsens hemsida kommer att ha beskrivning på hur man virkar sina bindor i oblekt naturbomull och för karlarna skall information hur man gjuter sin flergångskondom i äkta gummi finnas.

Allt som drivs med någon sorts aerosolspray skall bort omedelbart och det spelar ingen roll vilken gas som driver där inte. Någonstans i något hemligt förråd måste det finnas ett lager av fliessprutor som man kan använda vid sprayning. Det tar ett tag att få upp tekniken men sen går det som på räls. En spruta räcker per hushåll man bara skiftar innehåll från hårspray till skoimpregnering till fönsterputs till..... .

Givetvis raljerar jag nu men det är för att inte börja gråta när jag läser rödgröns klimat och skatteförslag och jag begriper ingenting. Efter att i månader ha åhört rödgröna sidans kanonad om hur Alliansen lånar oss i fördärvet och har noll koll på finanserna så skall vi svälja en rödgrön sallad av skatteökningar och jättesatsningar som vi inte vet hur de skall genomföras utom då med lånade pengar och med skatter på allt.

Fri travesti från Gustaf Fröding : Erk du, Maja du så ska vi ha't....... Men Erk du , Maja du, var ska vi ta't?

2 kommentarer:

  1. Tur att du är fd storrökare för 500% skattehöjning på siggisar röstar jag för! Det är så skräpigt överallt med fimpar. Övrigt fattar jag inget heller, speciellt detta med konsumtionsskatt för de rika. På allvar: jag tror den röda röran vill straffa oss för vi bytte regering.

    SvaraRadera
  2. Javisst är det straffskatt på snart sagt allt

    SvaraRadera