lördag 4 september 2010

Prickigt och RUTigt

Jag har varit på catwalken igen för SeniorShopen då vinterns nya plagg och färger presenterades. Ångestlila HSB-beige och kommunalgrått är tydligen årets färger om man är pensionär och tror på den firmans trendsättare.Jag hade med mig hattar och skor av alla sorter och det funkade jättebra. Svarta tanttights och gråsvart tunika blir mycket roligare med DocMartenskängor med turkosa snören och en lika turkos basker. Klockad kjol i svart med svart topp blev elegant med svart hatt med en stor prickig rosett på i samma färg och mönster som mina prickiga högklackade skor.Det var inget fel att ha mina urgamla platådojor till piratbycor och lila stickad sjaltröja heller.

Det är hur kul som helst att mannekänga och roligast är nog när man har mannen i sitt liv med, han berättade hela tiden att den vackra kvinnan på catwalken var hans hustru för alla som ville veta det - resten fick iof också veta det.

Igår hade vi torgmöte i Alliansen om RUTtjänster och om deras avdrag. Mycket givande där politiska förespråkare,serviceföretag i branschen,anställda och brukare pratade. Intressant och givande var det men synd att inga rödgröna deltog.

Eftersom det är en universitetsstad som är min hemvist så är staden full av Nollor som gör olika uppdrag och det hela övervakas av nollningsgeneraler.I den stora fontänen på torget hade som vanligt någon hällt i diskmedel för bubblor och skummets skull och där höll en grupp blivande fastighetsekonomer på med avancerad vattenyoga. Generalen som hade hand om den gruppen låg på marmorkanten och betygsatte insatsen i vattnet. Han var klädd i neongulla arbetsbyxor och på bakfickan stod det "Place your hand here -hard". Jag kunde inte låta bli att följa uppmaningen och nöp till med hela handen i häcken på honom. Han blev mycket förvånad denne snygge ca 25-årige kille, men hans kompisar jublade.

Det måste vara en av livets bonusar att som mogen kvinna uppmanas att nypa i en fin och fast rumpa på en glad och trevlig kille. Man ska alltid ta tillfällena när de kommer - repriser är så sällsynta.

2 kommentarer:

  1. Ja vad säger du om kollektionen du visade? Vill du bli ångestlila senior eller fortsätter du att vara en grann tant!
    :O)

    SvaraRadera
  2. Jag föredrar nog en grann tant 8-)

    SvaraRadera