söndag 12 september 2010

Politiken behöver nog inte mig - en politisk gråterska

Det är intressant att arbeta i valstugan och det är lika intressant att knacka dörr för att fråga vad folk tycker är något som det skall satsas på eller göras om i vår stad.Ibland blir det bara för mycket och man vill bara springa sin väg (men det gör jag inte).

Hur förklarar man för en förståndshandikappad mamma att moderaterna inte gör ROT-avdrag på hennes sjukpension för att hon skall få ännu mindre pengar. Det var mycket svårt att förklara att hon nog blivit narrad av någon men det gick med hjälp av mannen i KDs valstuga.

Att bli angripen av en någon som är berusad och skriker om utsugare eller om att man är en djävla borgarbracka är inte svårt att skaka av sig, även om det tröttar. Att pressas in i schabloner klarar jag också av men nu börjar jag att vackla.

Den stackars kvinnan spökade i mina tankar när jag gick hem och jag undrade över att informationen till henne blivit så fel och varför det blivit så. Hemma vid datorn så föll mina ögon på ett blogginlägg från en kvinna som var så RÄDD så hon inte visste till sig för att Alliansen skulle vinna valet. Då började jag gråta och så jag grät. Jag gråter faktiskt nu när jag skriver om det. Inte för att hon är rädd för mitt parti utan för att hon tydligen är rädd för människorna i partiet. Vi är ju trots allt människor med likalydande åsikter som visar det genom att samlas under ett namn. Det är en intresseorganisation precis som fackföreningar eller hyresgästföreningar eller idrottsklubbar. Ingen är väl rädd för en fotbollsklubb förståss men jag blev ledsen för det som skrevs.

När någon ringde om min blogg, dess utformning och dessutom kallade mig för empatilös när jag blev ledsen och sa emot - då brast det totalt. Jag har bölat mig igenom natten och finner att jag passar inte inom politiken. Jag är självisk, skrämmer vettet ur folk och mitt parti.Dessutom är jag så förbannat trött på att inte bli sedd som människa men det beror nog på min uselhet.

Nu får jag sluta ömka mig innan jag blir patetisk jag vet det och prata med mina vänner i partiet. Först skall jag dock ringa polisen för i grannens lägenhet sitter en stackars BC-vovve och ylar, det har den gjort i tre timmar nu och ingen tycks vara hemma.Jag har ringt på flera gånger och t o m sparkat på dörren. Hunden ylar bara mer och mer men ingen öppnar. Får väl flytta när det kommer fram vem anmälaren är men jag orkar inte höra den arma jycken mer - den är alltid lugn annars. Nu lägger jag mig i,nu ringer jag.

5 kommentarer:

 1. Tillägg: Hunden gråter,jag gråter och ingen svarar på mina telefonsamtal. Nu pratar jag med min vän som är polis för nu står jag inte ut för vovvens skull.

  SvaraRadera
 2. Att folk är rädda för verkningarna av alliansens målsättningar har jag full förståelse för men jag har inte det minsta förståelse för dem som ringer och trakasserar någon som i sann demokratisk anda propagerar för sitt partis program även om programmets intentioner kan ge svåra problem för många om det genomförs.
  Vill man inte att det partiets program ska omsättas i praktisk handling ska man enligt mitt sätt att se upplysa om vad det är som är fel med det och vad som iså fall är ett bättre program att följa och vilket parti man i så fall bör rösta på. Det måste gälla för alla partier var de än befinner sig på den politiska skalan!

  Jag älskar inte alliansens politik ett dugg men jag är beredd att slåss för att deras företrädare ska ha rätten att få framföra sina åsikter. De är också människor!

  Stor styrkekram till dig Granntanten! *försöker torka bort dina tårar.

  Du ska veta att jag mött ett par moderater som faktiskt varit värda att personrösta på. En var min lärare och blev sedermera rektor, Du är den andra!

  Hoppas nu att hunden får det sällskap den så väl behöver!

  Kram igen!

  SvaraRadera
 3. Jag blir bara mer och mer upprörd över den sippa, obildade moraltanten som anser att Fernando Boteros verk kan ses som stötande och oanständiga!!!

  Om det inte var så att det skulle skada allt du arbetat så hårt och offrat så mycket för .. så skulle jag skriva ett inlägg om sippa kvarlevor från förr .. grr .. jag måste nästan binda händerna på ryggen för att kunna låta bli.

  Att människan sedan har mage att klassa din blogg som EKIVOK .. får mig att inse att hon måste vara totalt sexfientlig och lida total moralpanik .. hon MÅSTE räddas till varje pris!!

  Låt oss starta en insamling och skicka en manligt strippogram!! ;-D

  SvaraRadera
 4. Bedrövligt! Både med hunden och påhoppen!
  Jag är inte moderat, det vet "alla", men jag protesterar högljutt mot den behandling som du har utsatts för.
  Man kan protestera mot politiken - och det gör jag - men man ska skilja på sak och person. Det där med personliga påhopp tycker jag är lågt och det hör inte hemma i ett demokratiskt samhälle.

  Tackar å hundens vägnar för ditt ingripande. Man får inte behandla djur på det sätt som dina grannar tydligen gör.

  Skickar lite styrkekramar och och uppmanar dig att kämpa på för det du tror på.
  Codliver

  SvaraRadera
 5. Älskade vänner vad vore jag utan er. Jag tror jag gråtit färdigt och nu ligger jag lågt och bara tar hand om mig. Vovven mår bra men kanske inte lillmatte när hon dyker upp(hon hade lovat sköta hunden medan mamma och pappa jobbade på annnan ort.Nu skall jag sova och sova. Jag tackar än en gång för att jag har de vänner jag har - puss på nosen från en liten tjock granntant.

  SvaraRadera