torsdag 9 september 2010

Politik är en drog säger de som vet

Droger skapar behov och tillvänjning och de triggar olika människor på olika sätt. Toleransnivån ökar och hela tiden söks det nya kickar. Det spelar ingen roll vilken drogen är men den gör dig beroende oavsett om det är kemiska preparat eller kanske sex som är drogen.

Jag tror inte politik är en drog men jag tror att den kan leda till något som är livsfarligt - en självcentrerad maktfullkomlighet! En bild av att jag är den enda som kan och vet hur allt skall göras. Sådana människor skrämmer mig från vettet då de inte har några mentala bromsar eller självinsikt. Politik är ett medel att påverka din och andras livssituation och är ett fantastiskt instrument. Det får inte bli ett instrument för självförverkligande, den som för ett partis talan är utsedd av andra och skall vara deras företrädare. Jag tycker det skorrar otäckt att höra JAG JAG JAG från någon politisk förespråkare.

Jag hoppas komma in i kommunala politiken och försöka få arbeta för ett samhälle som är till för alla och inte utesluter någon på grund av funktionshinder eller handikapp - en grupp som bara kommer i rampljuset valår liksom pensionärer.

Just nu känns det som jag är lite överdoserad när det gäller politik jag sover äter och andas politik. Alla medier översköljer en med politisk information och telefonen ringer med förfrågningar från olika opinionsundersökningsinstitut - det skall bli hur skönt som helst när valet är över.

Droger kan ställa till det något fruktansvärt, dock sysslar jag inte med sådana som man vanligen tänker på i detta sammanhang. Jag har fått ett virus i min maillista och det har varit extremt svårt och otrevligt att mina vänner fått listor på kanadensiska och amerikanska droghandlare. Jag är hemskt ledsen för det obehaget som uppstått men jag lovar att det är åtgärdat nu och det här är ett virus som spökat , inte jag.

2 kommentarer:

  1. Som jag skrev i ditt förra inlägg: Jag insåg genast det inte var du som låg bakom de mailen utan att det var något skit som tagit över din mailadresslista och via den skickade ut meddelanden som stollar som jag skulle gå på för att det var du som påstods var avsändaren.
    Jag tror fortfarande gott om även om jag inte kommer att rösta på dig. Om inte annat för att du inte bor i min kommun! ;-)

    Faktum är att jag tror mera gott om dig än om ditt partis främsta företrädare i regeringen!

    SvaraRadera
  2. Kramar till tusen för det inlägget. Det får mig att tro på människan som individ ett tag till. Jag har förtröstan om många röster. Min mamma och pappa,gubben och en granne skall kryssa mig. Jag förtröstas 8-)

    SvaraRadera