söndag 14 november 2010

Skönt med vänner som stöttar i alla situationer

När Wanja Lundby-Wedin valsade runt i alla nyhetsmedia om sittande i styrelser där arbetet utfördes på regelvidrigt sätt och dessutom var stick i stäv med hennes egentliga arbete som LO-boss blev det oerhört jobbigt för henne. Det blev ännu värre när det upptäcktes att hon ordnat finfint arbete i LO-borgen åt maken.Gnället skruvades upp ytterligare några snäpp när hennes lön publicerades - världens högst betalda undersköterska med över en miljon i årsinkomst kallades hon.

När Wanja drog sig tillbaka till sommarstugan för att hon inte orkade med drevet då ställde en riktig vän upp för henne. Mona Sahlin talade för henne och försvarade henne i alla lägen och stred verkligen för sin vän, som kom igen och har samma position då som nu.

Det har stormat runt Mona Sahlin en längre tid, man har krävt hennes avgång och ifrågasatt henne som partiledare och människa. Det måste ha varit kämpigt med trycket oftast från sina egna och i snart sagt var enda tidning med en ledarskribent.

Vid ett mer eller mindre panikartat möte idag meddelade Mona Sahlin att hon avgår - ett klokt besök tror jag för hennes egen skull men jag undrar vilken stöttning hon fått sitta veckorna? De flesta i den innersta kretsen har kastat paj på varandra i sin iver att få vara kvar på det sjunkande S-skeppet (eller ny partiledare om platsen blev ledig) och den interna fighten har verkat som om den varit mycket ful.

Mona Sahlin har nog varit mycket ensam sista veckorna så man hoppades att någon gammal vän skulle stå upp för henne - Wanja Lundby-Wedin kunde väl visa lite tacksamhet mot en riktig gammal vän tycker man. Inte då, hon uttalade sig om hur fel Mona gjorde och att det skadade partiet som hon höll på.

Att ha sådana vänner runt omkring sig det kan inte vara särskilt tryggt - då är man verkligen ensam och bör sluta för sin egen skull. Det finns ett liv utanför politiken också. Try i Mona ,I think you like it!

3 kommentarer:

 1. Mona hittar nog sysselsättning.
  Vad sossarn behöver är en ledare med visioner om framtiden. Det har inte funnits på snart 25 år och även om skutan i saktande mak gled framåt av gammal vana så så fanns inte längre någon som gjorde annat än administrerade båten, när farten upphört fanns ingen som kunde få far på den för alla kunde bara administrera sin sak inte utföra den och framåt visste man inte var det fanns.
  Nu vill jag se en människa med visioner ta täten hos sossarna!
  Det är dags att rensa ut det nyliberala blåmöglet ur folkhemmets syllstockar!

  SvaraRadera
 2. Otack är världens lön.

  SvaraRadera
 3. Bebest: Det räcker inte att mögelsanera något sådant .Ny grund måste till och den skall läggas av kunnigt och insatt folk. Det skall aldrig byggas något av folk som bara läst i böcker hur man gör men aldrig någonsin sysslat med att göra saker rent praktiskt-

  Vally: Du har så rätt och det är faktiskt ett svek om tittar på det som skett. Någon som stod upp för Mona hade inte varit fel tycker jag.

  SvaraRadera