torsdag 11 november 2010

Ingen Moder Teresa

Ser ni Postkodlotteriet någon gång? Jag har varit med och tävlat där en gång, men vill inte göra det igen även om jag älskar frågesport.Jag har några lotter och det ser man varje vecka andra som också har - vinna massor med pengar och bilar. Alla far ut i lovsånger över c- och d-kändisarna
som åker runt och delar ut stora checkar och blommor i olika städer.

Varför ljuger alla vinnarna så förbannat - det undrar jag. Alla har gått med i lotteriet för en enda sak skull "intäkterna går till välgörenhet" säger de vid intervjun. De ljuger säger jag - om det vore sanning varför ger de inte tillbaka checken de fått och ber att man gör en ny insättning på något av alla insamlingskonton som är knutet till Postkodlotteriet?

I'm only in it for the money, som en travesti på Mothers of Inventions första LP, erkänner jag villigt att det är så. Jag vill ha pengarna, jag vill vinna - massor med pengar så ser min krassa verklighet ut.

Inget tjafs med att fd fotbollsfru , fd dansbanssångerska eller Klimpfjälls-Shakira skall åka land och rike kring och dela ut låtsascheckar mot goda löneanspråk. Inte heller vill jag se Rickard S med kotlettfrilla och nya kostymer le mot mig - jag vill ha PENGAR! De skall komma in på kontot här och nu och utan fjanterier.

Jag tycker det är skandal att vinner man t ex 1000 kr i denna vinstmaskin får man sedan vänta 8-10 veckor på att slanten skall ramla in på kontot. Under väntetiden hinner man ofta betala den summan i avgifter på sin lott.

Jag undrar om Postkodlotteriet klarar procentsatsen för hur mycket som skall in av insamlade medel på de olika organisationernas konton eller fungerar dewt som i senaste skandalen gällande Hem och Skola. Man har sålt sitt namn till ett annat bolag och behåller merparten av vinsten där och slipper sedan hålla på med insamlandet.

Jag är kolossalt trött på insamlingar,på att bli lurad och framför allt på att betala för sådant jag inte vill. Jag blir irriterad av att inse att jag blir lurad att jag betalar massor med löner,kostymer och tv-lokaler för att skänka pengar till välgörenhet eller delta i ett lotteri. Ju mer jag tänker på det desto mer irriterad blir jag.

Tänk om man kunde separera välgörenhet och lotterier från varandra det vore ärligare. Skickar jag 100:- till Altzheimerfonden gör jag det för att jag vill att forskningen om den sjukdomen skall ha den. Det gör jag inte för att jag eller någon annan skall vinna en Ålandskryssning. En sådan kryssning vinner man i ett vanligt lotteri tycker jag.

Jag är faktiskt lika allergisk mot "galor". Visst, det är behjärtansvärda saker dessa galor är till för. Mycket är sponsrat men omkostnaderna är stora ändå för mycket få av stjärnorna som deltar är inte där utan att deras omkostnader och gage betalas.Se Carola lansera sin senaste platta under en bröstcancergala,smsa 100:- till ett visst nummer och vinn en bil värd 409 000:-.Upplägget känns inte alls bra för mig. Kanske är det så för att jag tycker att all forskning skall betalas av staten - på våra skatter - när det gäller sjukdomar och deras botande.

Jag lägger av med Postkodlotteriet nu och jag jag ger bort pengar till insamlingsfonder om och när jag finner det lämpligt. Tror jag mig om att vinna pengar eller saker då köper jag lotter med förhoppning om att bli snuskigt rik.Att få känslan av att plockas på pengar är inte bra alls, nu väljer jag mina mål och medel själv.

Till minne av någon som dött kan man sätta in pengar på en fond man tycker är lämplig. Vi var några vänner som gick samman och gjorde det härom dagen - men det är en helt annan sak.

6 kommentarer:

 1. Håller med dig till fullo. Själv har jag gått här i eftermiddag och retat mig på en försäljare från postkodlotteriet som ringde och sa att jag skulle få den stora äran att få lov att köpa en lott från min gamla adress. Har precis flyttat.Nej sa jag det räcker med de två lotterna jag har haft i flera år och inte vunnit ett öre på. Ja men sa han tänk om de skulle vinna på din gamla adress då kan du väl inte sova på natten . Nej sa jag det kan jag inte ändå och någon måtta får det väl vara på vad de använder för knep för att få sålt.Retar mig så på det hela så jag ska säga upp de två lotter jag har. Tycker för övrigt att det hade varit bättre om fler hade vunnit än dessa fantasisummor.Ja det var skönt att få gnälla lite men blev så upp i varv när jag läste vad du skrev och håller med dig

  SvaraRadera
 2. Varför tänker vi så lika.
  Kan det månne vara rätt.
  Tror jag betalar för två lotter per autogiro.
  Hoppas det gläder någon.
  Avskyr springet på dörrarna,kramandet och allt det tillgjorda.
  Richard gör väl så gott han kan.
  Blir väl några slantar över till honom också.

  SvaraRadera
 3. Javisst är det knasigt och smartast vore det att stoppa de kronor som man betalar varje månad i en ask då får man ihop flera tusen på ett år. Att vinna 84 miljoner - helt barockt är det vad det är.Varför skall Cancerfonden och Sjöräddningen försörja sådana som Rickard S och de andra för insamlade medel - jag fattar ingenting.

  SvaraRadera
 4. Jag var med ett tag. Nu är jag den erfarenheten rikare!
  :O)

  SvaraRadera
 5. Den erfarenheten är nog den största rikedomen man får av detta upplägg.

  SvaraRadera
 6. Du ... jag slarvade bort lappen med dina telefonnummer och sånt. Jag är lite off nu och har svårt att hålla reda på saker.

  Maila mig på isterister@hotmail.com - jag ska på karateläger i din stad nästa helg, vi kanske hinner råkas?!

  Förresten - jag köper lotter för att vinna mycket pengar, inget annat skäl. Och jag blir lika sur varje gång jag inte vinner. Och jag hoppas att jag aldrig behöver skrapa fram ynka 50000 kr i teve för då skulle jag säga en massa fula ord.

  SvaraRadera