söndag 31 oktober 2010

Kärleken söker inte sitt - se din broder

En gammal mor är död och släkten skall ordna för begravningen. Barnen med respektive skall hjälpa fadern, och ordna allt med den sista färden.

Den äldste med make har pysslat och hjälpt till hela tiden med de åldriga föräldrarna och det fortsätter de med.Den yngre har så mycket att göra så han hinner inte med och intresset att ställa upp är minimalt överhuvudtaget. Den förstfödda tiger och försöker hänga ihop men orkar snart inte. Han har sin cancersjukdom - men hanterar det bra , värst nu är nog hur han behandlas när det kommer till ritualer och vad folk kan tänkas tycka.
Hans älskade får inte vara med i dödsannonsen med sitt namn, han skall stå där med sitt namn som en singel medan hans bror finns med med alla familjens namn.

Vad har min vän gjort för fel för att bestraffas med att den älskade förnekas? De är ett par sedan sexton år och gifte sig för tolv år sedan.Min väns älskade är en man och det är tydligen inte något man talar inom vissa familjer år 2010.

Störst av allt är kärleken säger de som vet. Jag vet snart ingenting har jag däremot förstått.Jag gråter för mina vänner och det hjälper inte - men jag gråter ändå av ilska över kärleken som inte finns där. Då menar jag inte mina vänner kärlek.

4 kommentarer:

 1. Det här fick mig att gråta också - över den kärlekslöshet och otacksamhet som härskar överallt i världen.
  Någon har all anledning att skämmas.
  När sånt som "det passar sig inte" och "vad ska folk säga" väger tyngst, då är det illa ställt.
  Det är alltid lika smärtsamt att se och det är tyvärr alldeles för vanligt.
  Kram/Codliver

  SvaraRadera
 2. Det är så hemskt så det är inte sant- att man kärlekslöst kan förneka sin bror och hans nära och kära. Det är väl en nåd att få älska och älskas tycker jag. Kram själv/Granntanten

  SvaraRadera
 3. Kanske skulle han frondera mot dem som förnekar hans kärlek. Kanske han och hans älskade skulle göra en egen begravningsannons.
  Jag skulle nog göra så. Jag har ingen släktvänskap att förlora. Den har ju visat sig vara falsk. Den illusionen dog i den bleka dödens minut!

  SvaraRadera
 4. Jag håller med Börje, att de skulle ha egen annons men de vill inte bråka på grund av respekt mot gamla mammas minne.

  SvaraRadera