torsdag 28 oktober 2010

Väkommen till bords mina Herrar!

Nu är det dags igen - jag kan inte låta bli, så lördageftermiddag ramlar de in här igen. Jag skall ha en herrmiddag igen med vanlig hederlig husmanskost. Det blir rotmos och fläsklägg med snaps och tjeckiskt öl. En härlig paj med ananas och kesofyllning (med ett lätt mousserande vin till)och efter det kaffe cigarrer och lite mörk choklad och lika mörk jamaicansk rom som avec. Jag hoppar förrätten denna gång för det blir alltför masstigt annars.

Jag ser framför mig redan mina underbara gäster : först kommer min gamla konstprofessor på sin cykel. Därefter så dyker det härliga paret Carl och Staffan upp, Carl säkert med en tjusig kråsnål fäst på bröstet och Staffan med ännu en elegant scarf eller halsduk.Båda är tusenkonstnärer, Carl älskar segling, är slöjdlärare och kursledare för de som vill renovera sina möbler - han målar gärna också. Hans Staffan är sjuksköterska, har haft catering och är en inte oäven antikvitetsexpert och silversmed.Sedan kommer min vän från ICA, en globetrotter, konst och litteraturvetare som lika enkelt tar sig fram i ett lokalt antikvariat som på en bakgata i Beirut. Efter honom dyker säkert mannen som kan allt om hur man monterar,kalkylerar och skeppar iväg ett pappersbruk till exempelvis till Kina - hans fru har lånat ut honom för att han passar in så bra bland de andra. Sist kommer den politiske redaktören som aldrig varit här tidigare så det blir spännande vill jag lova.

Mannen i mitt liv är självklart med och jag ser fram mot en animerad och livlig afton i dessa herrars sällskap. Man vet inte vilka ämnen som kommer på tapeten, men det blir alltid roligt och annorlunda då alla som kommer har någon okänd talang. Vi har avhandlat fula skjortor med dold knäppning, tryckfrihetsförordningen och krokiga EU-gurkor. Det här blir hur spännande som helst det vet jag redan.

Nu slår jag upp min dörr på vid gavel och säger åter igen:VÄLKOMMEN MINA HERRAR! NI BERIKAR MITT LIV!

4 kommentarer:

 1. Det upplägget låter som ett bra recept för en lyckad afton.
  Rotmos, ananaspaj och mörk choklad sulle duga länge åt mig!
  :O)

  SvaraRadera
 2. Det låter verkligen underbart när man dessutom vet att rotfrukterna är kokta i spadet efter fläskläggen: Smaskens, verkligen smaskens. 8-)

  SvaraRadera
 3. Hoppas det blir precis lika trevligt som du planerat för!
  =)

  SvaraRadera
 4. O-ja det kan och skall bli jätetrevligt

  SvaraRadera