torsdag 7 oktober 2010

Politisk prostitution?

Valet är över och i flera kommuner och landsting dök problemet man fasat för upp - vågmästarpartier.Alla är rörande överens om att man måste göra något så inte SD skall få den rollen så de mindre partierna överträffar varandra i utspel där ett mandat kan göra skillnad på om det blir Alliansen eller SV-blocket som skall styra.

SD håller sig lugna och på sin kant men t ex de gröna träder fram och berättar ogenerat vad de vill ha för att bli lekkamrater och ge sin gunst till det ena eller det andra blocket för kommande period.Man talar öppet om att man vill ha den och den nämnden, styrelsen eller utnämningen. Det kallades kohandel för men nu tycker jag det är ren prostitution. Det verkar som om när man läser tidningar att dessa "politiker" har glömt vad de arbetar för och helt tappat ödmjukheten (som jag gärna ser hos en politiker) för vad de skall syssla med - förvalta sitt och andras levnadsområde och förbättra det om möjligt.

Lite ödmjukhet skulle inte skada i som det verkar, folkvaldas jakt på MAKT.Nu köper man sig röster och mandat med byteshandel för att få den makt man anser sig behöva utan att tänka på konsekvenser och om det är fair.Gör man allt detta för att utestänga SD? Det tror inte jag utan att i många fall är det egennytta hos enskilda partimänniskor som styr och då blir det prostitution av det hela.

Vad är det för företrädare vi väljer? Vad vill vi de skall göra? Vilka medel skall de ha rätt att använda för att kunna företräda oss? Är vi beredda att företrädas av maktberusade folkvalda? Kanske är vi så trötta på allt så vi låter det ske - men jag hoppas inte det blir så. Vi får se tiden ann.

2 kommentarer:

  1. Här har Socialdemokraterna bildat allians med Moderaterna och kommer att den närmaste tiden regera Katrineholm tillsammans.
    Det hade nog inget trott att de två särklassigt största partierna i stan skulle slå hop sina påsar efter 90 års träta!

    SvaraRadera
  2. Ett udda bröllop men vem vet det kan gå. 8-)

    SvaraRadera