tisdag 5 oktober 2010

Spela roll

När jag vaknade i morse gjorde jag det med en helt ny insikt om vad jag vill göra. Jag vill spela teater,jag vill dansa och sjunga. Jag är helt säker och någon flykt från verkligheten är det inte. Hur min närmiljö är och fungerar det vet jag , och jag ser på den politiska cirkusen med fasa. Clowner i olika partifärger slår varandra i huvudet med dåliga argument, pekar finger åt varandra och rycker undan mattan under sina antagonisters fötter. När argumenten inte håller blir man hånfull och arrogant i sin maktberusning.

Jag vill spela roller på en scen där man vet att det jag gör inte är på riktigt utan "bara" är roller. Med ett förflutet inom nyårsrevyn och små statistroller i lokala teatersammanhang bara önskar jag att få spela teater - just för att det är teater och inget annat. Det är synd att jag fick denna insikt så sent så att de flesta nyårsrevyer säkert startat redan men jag skall kolla under dagen.

JOBBANNONS MED CV: Jag är en 58-årig outhärdligt vacker och tjock tant som tycker om att dansa och sjunga. Dansen går lite i otakt men jag sjunger hyfsat. Jag älskar att agera men ar nog kanske dålig på att ta regi. Utbildad inom psykiatrin och har arbetat inom den i många år. Är en hyfsad mamma,hustru och medmänniska (inget jag säger men det framhålls av dottern och tre äkta män)referenser finns på detta.

På teatertiljorna har jag spelat PRO-strippa med egen rollator och Birkenstockskor. Rollen som känd teaterdiva satt fint och även den som McDonaldsanställd som sålde gummikycklingar.Sjunger gör jag gärna(även i kör men då i solistrollen) och ser fram mot mitt livs roll. Ingen klär så bra i paljetter och nätstrumpor som Granntanten så här är jag och är beredd för ny karriär i livet.

Tveka inte - jag väntar på anbud från vilken teater eller revysällskap som helst. Jag är redo så ring eller skriv nu så får ni en fantastisk diva som kan spela roll. Arvode är ej nödvändigt men gratis champagne och karlar i snygga trikåer ser jag som en arbetsbonus.

RING NU! Alla roller är av intresse liksom genre. Eventuellt är jag tveksam till att spela en roll - tror inte jag vill vara Hamlets dödskalle. En levande katt kan jag bidraga med men då skall hon med i rollistan. Tveka inte, hör av er.

6 kommentarer:

 1. Tycker det skulle vara kul om du framför detta i kyrkorådet, kanske vet de inte om vilken talang som finns bland dem? heja på! Du är bäst.

  SvaraRadera
 2. En nyårsrevy i kyrkan det vore något som kunde bli hur bra som helst. En glad Maria Magdalena i nätsrumpor och glatt humör. Jag köper det direkt och utvidga det till en orgie i Ecce Homo med massor av olika fantastiska människor.

  SvaraRadera
 3. Underbar idé! Skulle faktiskt kunna sätta fart på vår syföreningsauktion med en diva i nätstrumpor... och locka än större publik till nästa.
  Själv klär jag inte i nätstrumpor, men har en fantastisk lila peruk... Klär Ester i lila?

  SvaraRadera
 4. Både jag och Ester klär i lila - den liturgiska färgen för botgöring. 8-)Det är snyggt med nätstrumpor man gör männen hungriga när de ser kasslerbenen.

  SvaraRadera
 5. Egentligen är du som klippt och skuren för Czardasfurstinnan! Vem skulle kunna kreera rollen som operasångerskan Sylva Varescu bättre?

  SvaraRadera
 6. Sätt upp den BeBest och jag kommer genast och tar rollen - den ÄR skriven för mig.8-)

  SvaraRadera