söndag 10 oktober 2010

Jag kokar sten

I vår trappuppgång kan man gissa sig till vad olika familjer äter till söndagsmiddag med hjälp av dofterna som sprids. Det doftar ingenting från vår dörr - möjligen lite dy. Mannen i mitt liv har fått ospecificerade rester från kylskåpet som fått sig en mikrostöt. Han är fridsam min man och låter maten tysta munnen.

Gunvald har fått sitt terrarium skurat efter konstens alla regler. Själv gjorde hon en grundlig inspektion av lägenheten övervakad av Surögda Ester - som nu alldeles utmattad av den upplevelsen sover i husses i kalsonglåda.

Akvarieaffären skulle ha 1000 kr för en lite säck med marmorkross till Gunvalds vilhörna och där fanns inget runt och fint grus heller att köpa.Jag har varit till älven och grävt upp fint grus nu. Det fick koka en timme i syltgrytan för att Gunvald inte skall få läskiga baciller när hon gosar i sin "bädd". Gunvald har nu en spotlight över sitt myshörn. Nu har hon ätit ett halvt hårdkokt ägg,en fiskbulle - hon verkar nöjd nu. Vi är också nöjda och skall snart se sonen spela hockey via datorn.

5 kommentarer:

 1. Hur stor är Gunvald? Jag har aldrig sett en sköldpadda med röda öron, förresten. Den jag hade hade inga öron alls, men det kan finnas olika sorter.
  Kul att familjen utökas. Låter mysigt med en sköldpadda, även om det kanske inte är det djur man helst har i sängen och hon ska nog vara glad att hon hamnade hos er. Vad tycker Ester?

  SvaraRadera
 2. De kan bli rätt stora har jag förstått. Jag har sett någon med en sköld på tre decimeter kanske var det mer. Jag minns nu inte om det var på Skansenakvariet eller vid Kolmården men får de bara utrymme och har hälsan så växer de på sig bra men blir inte snällare för det.
  :O)

  SvaraRadera
 3. Gunvald har inga öron men tydligen öronhål enligt vad folk som vet säger. Från dessa går långa knallröda band som sedan försvinner in under skölden. Hon är ca 20 centimeter och har en jäkla aptit likaså har hon en oväntat hög hastighet när hon skyfflar sig fram på golvet. Ester är klart konfunderad över den här hårda hamburgaren med ben som irriterar bara genom att finnas till. Själv tycker jag hon är trevlig.

  SvaraRadera
 4. Jag tyckte också vår var trevlig - dessvärre blev hon inlåst hemma när jag låg på sjukhus och pappa skulle hämta doter och padda.
  Den hade gömt sig i underslafen till en säng, där var det godare än i hennes hem.... och så hade hon fastnat och gissa vad hon använde som toalett...
  och hungrig och tröstig var hon. När hon hittades dagen efter.
  Nej då, hon fick inte flytta - men jag anlitade inte pappa fler gånger..

  SvaraRadera
 5. Jo Gunvald har inga toalettvanor av högre klass och potträning är det inte tal om . Men hon är trevlig och matglad

  SvaraRadera