onsdag 31 juli 2013

Gammal klasskamrat dyker upp

 17 maj 1969 tog jag min realexamen och efter festen på Folkets Hus så skiljdes våra vägar vi i 4:4 A, B och C. Några gick vidare till fortsatta studier, flyttade vidare ut i världen och började arbeta. Själv började jag direkt efter helgen på säckfabriken med att göra sopsäckar och fodersäckar, i väntan på  att jag skulle bli 18 år så att jag skulle kunna söka in till sjuksköterskeutbildningen. Jag blev inte sköterska men det är en helt annan historia.

Några skolkamrater från min avgångsklass ordnade 40 årsrevival 2009 och jag var tveksam men gick dit. Många trevliga människor mötte jag där men många var jag lika främmande för som i skolan - att ha gått i samma klass betyder inte automatiskt att man umgicks eller tillhörde samma grupp. Den där kvällen för 4 år sedan gjorde att man helt enkelt minglade med en del och sedan höll sig i sin "gamla grupp" där man var trygg någorlunda som förr i tiden. Efteråt hade man återknutit kontakten med några, andra hade man bara hälsat på - fått ett ansikte till ett namn - och kanske glömt redan innan man åkt därifrån.

En av mina klasskamrater som jag mötte den kvällen var Carin den rödhåriga tjejen som tecknade och målade så bra och sydde fina kläder på syslöjden. Vi var aldrig riktiga vänner eller umgicks mer än i klassrummet det var vi för olika för och vi hade säkert olika intressen dess utom. Det jag kommer ihåg bäst om Carin var att hon skulle resa ut i Världen och bosätta sig i något varmt land. Hon har bott i Hammerfest i över trettio år!

Carin hörde av sig för någon dag sedan och frågade om vi skulle fika eftersom hon befann sig i vår stad. Så trevligt det var! Vi pratade dåtid, nutid och framtid på ett sätt som vi definitivt inte kunde ha gjort  för länge länge sedan. Hon hade tagit över sin mor lägenhet här och planerade att flytta "hem" när hon går i pension och verkade glad att ha träffat mig och jag kände det samma. Hon fick se ett kort av mannen i mitt liv och frågade vad han hette. När hon fick namnet så visade det sig att hon kände honom sedan den tid då han var nyinflyttad här. Hon ingick i ett kompisgäng som min gubbe också tillhörde som fikade, lagade mat eller grillade ihop, namnen på andra i det gänget var lika välbekanta för mig när hon sa dem. Världen är bra liten - sa mannen min när jag berättade om min fikaträff och vem jag haft en trevlig eftermiddag med.

Nästa gång hon kommer hit till Karlstad skall hon komma hem till oss och det skall bli riktigt roligt.


http://sv.wikipedia.org/wiki/Realskola#Sverige

3 kommentarer:

  1. Det verkar kanske konstigt att säga det jag ska säga här, men jag hittar ingen annan utväg....:-) Jag har alltså kollat runt efter kotyger, men inte hittat något. Ännu, iaf. Det verkar inte riktigt inne just nu. Jag kollar vidare om något dyker upp. Bara så du vet./C

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Cicki ingen panik här men du får gärna hojta till när du ramlar på något koliknande tyg. Många fickor vill hon ha i den min dotter.

      Radera