onsdag 10 juli 2013

Från gräsrotsnivå från mitt Universum och med extra allt

Det börjar sätta sig nu att jag är hemma nu i min vrå av Världen. Att bara vara helt enkelt och njuta av friden i en kattklöst soffa. Sicken fantastisk man jag har och vad mycket han hade sparat för att diskutera med mig efter min bortavaro. Politiken har avhandlats under två dagar, lokal-,landstings-, riks- och världs- dito. Han har inte haft det lätt utan mig att diskutera olika saker med - eller kanske har han det.

Tvättmaskinen har gått på högvarv så min stora packning från Almedalsbesöket är ren  och i rätt garderob/byrå nu så nu skall vi odla vår trädgård. Massor med vatten bars ut på altanen för att släcka törsten hos alla blommor i sina lådor. Spaljerosen och klematisen vid husväggen har fått en riktig rotblöta så de kan tacka med att blomma. Vår 30-cms rabatt (den blir inte bredare när man bor i hyreshus) innehåller egna vinbärsbuskar, hallon, 3 squashplantor, tujabuskar och lite vackra blommor för bara lyst. Allt är genomvattnat och fräscht nu, till och med vår igelkott blev duschad eftersom den hade kurrat ihop sig under Tujan. Regnet kom efter all vattning.

Igår var jag med om att reclaima en brygga. Trevlig sysselsättning måste jag tillstå. Vi satt helt enkelt på en svartbyggd brygga i Klarälven och fikade med hemlagad rabarberpaj. Inget annat, men gott nog.

Nyhetstorkan måste vara total när en rikstäckande tidning tar upp att en idol och snorvalp som heter Justin Beaver har kissat i en hink (på krog tror jag) som en enorm nyhet. Snart kopplar man väl ihop detta med en f.d svensk politiker  som kissade på ett annat ställe, så kopplar man vidare med ett reportage med en mediekåt specialist på kändisinkontinens - håhåjaja säger jag och sätter mig på altanen med en kopp kaffe och blickar ut över min älv. Sedan blir det damfotboll på tv. 

Min vän Anybody har också sett hur nyhetstorkan härja om.  Här skriver hon om barnuppfostringsgurun Anna Wahlberg går med tiggarstaven och spyr galla över sina barn. Jag mår illa av detta - men tidningsrubriker ger det.
AB,http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/article17109922.ab
  nwt
http://anybodys-place.blogspot.se/2013/07/anna-wahlgren-hotas-av-kronofogden-och.html

2 kommentarer:

  1. Vad menar du med att göra en Anna Wahlgren och tigga ädla drycker på min blogg när jag försöker få lite hjälp i hushållet????

    Nu skänks det whisky till dig i MITT kommentarsfält!!!

    Har du ingen skam i kroppen??? ;-)

    SvaraRadera
  2. Lugn bara lugn , jag delar lika med dig och allt blir finfint. Du får mer än hälften av allt som kommer in - du skall givetvis ha en bonus för att du lärt mig länka OCH pinga. Med de ädla dryckerna kan du avlöna någon hushållsarbetare. Å andra sidan kanske vi skall lägga ut våra kontonr? Skämt åsido -det är tvärsorgligt och att media lägger upp allt detta är äckligt. Min åsikt står kvar damen i fråga borde ha en god man eller kanske förmyndare.

    SvaraRadera