måndag 1 juli 2013

Full rulle i Almedalen

Hur man än vrider och vänder sig så har man ändan bak - det är ett känt faktum och lika stort faktum är att även om man kör med personlighetsklyvning så kan man inte ta in information från 2300 seminarium på 7 dagar. Man får gå på känn och hoppas att man spenderar sin knappa tid på rätt ställe. I dag drog vi en dunder nit trots att rubriken för ett seminarium hade den lovande ämnet:Är religiösa ståndpunkter tilllåtna i politiken? Man höll till på evangeliebåten Elida och medverkande var företrädare från Claphaminstitutet - kristen tankesmedja, teologer, KDs gruppledare i riksdagen, Tro o Solidaritet (Broderskapsrörelsen) och som grädde på moset Omar Mustafa Islamiska förbundets ordförande i Sverige. Han är ju tyvärr mest känd för att utan egen förskyllan hamnat i S-styrelsens automatiska svängdörr - in och ut på samma snurr.

Vi blev trevligt bemött med förfriskningar, frukt och choklad och sedan gjordes en presentation av de medverkande och sedan var det bara nedförsbacke långt bort från ämnet. Det blev diskussioner om kyrkklockor kontra böneutropare och ännu värre. När vi gick därifrån hade ett verbalt världsåskådningskrig utbrytit kryddat med pikar och personangrepp. Allt gav en unken smak i munnen.

Slöseriombudsmannens seminarium var mycket mera givande. Det är klart intressant med någon som granskar hur våra skattemedel används och till vilken mening. Kommunalråd som skall renovera torn för backhoppning för 100 miljoner (för att sätta kommunen på världskartan) på en ort med 3 backhoppare på amatörnivå och i en sport som är liten i Sverige. Många liknande exempel gav ett intressant perspektiv på maktmissbruk och självförverkligande. Slöseriombudsmannen arbetar åt Skattebetalarnas förening och som jag ser det gör han ett gott arbete som jag skall följa med intresse.

Dagens Almedalstalare var Jimmie Åkesson och han talade så han fick säkert en del nya medlemmar till SD. Han gav de icke sedda sin röst och spelade mycket på vad de andra partierna inte givit  väljarna eller inte verkade bry sig om. Han spelade ut pensionärer som inte hade råd med varken medicin eller tandvård mot papperslösa flyktingar "som numer får allt serverat". Han drog en lans för kvinnorna, särskilt de med tunga lågavlönade arbeten i omsorgen. Hela tiden sa han konsekvent "Vi Svenskar" aldrig vi Sverigedemokrater. Under talet delade artiga prydliga SD-ungdomar ut partiets broschyrer till alla som tog emot dem. Det var en väl genomförd föreställning och oavsett vad jag tycker om ideologin som partiet har så var Jimmie Åkesson skicklig och förvaltade tiden i talarstolen väl.

En ansträngande men intressant dag var det på alla vis men jag fick utlopp för ett annat intresse även i dag - jag hittade en skorea. Nu äger jag två par skor till, ett par sneekers i rött och ett par höga kilklackade mångfärgade, Vilken tur jag har!
I morgon är en annan dag med nya fräscha inslag.

2 kommentarer:

  1. En sko eller väsk rea är alltid uppmuntrande.
    Skor och väskor kan man enligt min åsikt aldrig få för mycket av. Hoppas du inte går i kilklackarna på gatorna i Visby bara. Kullerstenar kan vara livsfarliga.

    Ha en fortsatt trevlig vecka!
    Kram=)

    SvaraRadera