torsdag 18 juli 2013

Är politiker vanliga människor på fritid,samt före och efter mandatperioden?

Löpsedlarna  skriker ut sitt budskap om en" högt uppsatt SD-politiker" som anmälts för våldtäkt på en partikamrat , samtidigt som andra tidningar har foto på en kvinna med texten "Moderat landstingspolitiker förskingrade 5 miljoner". Jag tycker inte om vare sig det ena eller andra brottet men ingen av dessa individer tror jag begick brottet på grund av  politisk tillhörighet. Det är alltid så bland rubriksättarna, antingen så letar man någon liten "five minutes of fame-episod" hos individen t ex sjöng duett med Lill-Babs i Forshagas Folkets Park 1963. Finns inget att hitta går man vidare och kanske var personen ifråga ersättare i en nämnd någon gång och då blir kanske svetsare Svensson plötsligt Politiker Svensson.

Jag tycker att våldtäkt är vidrigt oavsett om vem som blir utsatt för det och SD tycker jag inte heller om men vad gör Aftonbladet OM denne man visar sig vara oskyldig? Om han frias kommer Aftonbladet i sann demokratisk anda att be honom ursäkt(i mikroskopiska bokstäver mellan radannonserna längst ner) för han är ju faktiskt uthängd förutom med hela namnet och skostorleken. Kommer han att ha arbetet kvar och familj. Han har nog inget förtroende kvar hos någon och han avgått från alla uppdrag - men jag tror inte han kommer att få tillbaka något om han blir friad.

Den kvinnliga landstingspolitikern hon har tillstått oegentligheter, hon har gått ur Moderaterna och har nu suttit  häktad sedan hon hämtats hem från Thailand. Åtal har väckts men det tar tid innan målet är klart och domen fälld. Moderatpolitikern är hon fortfarande i media.

Det finns så många politiker och kändisar som blir kändisar först när de begår en olaglighet och då blir de verkligen stora i medias värld. Varför förstår jag inte, dessa politiker är väl bara vanliga människor som under en viss tid blivit utsedda att företräda de som valt dem. Jag sitter i en liten nämnd, vald dit - alltså är jag en politiker. Jag är alltid politiker när jag företräder det parti jag tillhör och skall ta den hänsyn som det inbegriper. Skulle jag stjäla grannens bil gör jag det inte på grund av att jag är moderat politiker  utan som en person som stjäl.

Alla politiker är människor  alltså vanliga dödliga varelser även om både vi och dom glömmer det till och från. Till och med tidningsfolket är vanliga människor och det kan ibland vara stört omöjligt att ta in min lilla Nalle Puh-hjärna. Ibland orkar jag inte ens försöka att tro på det.


http://www.aftonbladet.se/nyheter/article17153361.ab

http://www.nwt.se/varmland/article1343585.ece

4 kommentarer:

 1. Kan bara hålla med. En brottsling är en brottsling oavsett politisk åsikt, etnisk tillhörighet eller ev yrkesval. (tänker på poliser som också gärna hängs ut speciellt p g a sitt yrke)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis Cicki. Om polis Pelle Persson stjäl en cykel så är det P.P som stjäl den inte polisen. Man är personligt ansvarig oavsett vem eller vad man är. Välkommen hem förresten.

   Radera
 2. Jag blev nyfiken på "granntanten" och här fanns det en hel del att läsa. Jag håller med dig om mediers framställning när det gäller människors yrke. Något som retar mig är att det alltid ska stå ålder,
  då det för det mesta är ointressant hur gammal tjuven eller fortköraren är.
  Nu ska jag läsa en stund hos dig innan jag går och lägger mig.
  Ha en trevlig helg
  Viola

  SvaraRadera
 3. Vad roligt med en ny bekanting.Jag tänker gå in och titta hos dig ikväll när allt är ordnat i vardagsstöket.

  SvaraRadera