söndag 29 augusti 2010

Rätt som dä rägna så kom dä en skur

sjöng Sven-Ingvars i "Te dans med Karlstatösera" och det gör det och gjorde det så väl i går som i dag. Det har inneburit att min dotter Den Vackra Fru Johansson och hennes man Herr Johansson sitter som på en ö i havet - fullständigt isolerade och med bara "vattenvägar"runt huset. De har klarat sig från översvämningar i källaren och är tacksamma för det, men mest tacksam är deras labrador som har fått ett eget vattenland att roa sig med.

Mest förödande var det nog ändå för min frisyr, jag hade legat på gammaldags stickiga papilljotter bara för att Anders Borg och Fredrik Reinfeldt skulle bevista staden. Man ville ju se ännu bättre ut för att få den efterlängtade kramen av han med hästsvansen även om Per-Samuel Nisser det moderata kommunalrådet i Karlstad lovade mig en också. Jag lovade återkomma men han blev lite konfunderad när jag uttryckte det så här: "Ja, ja - i brist på limpa äter jag bröd",men det är en mycket sympatisk man så han fnös bara lite åt mig.

JAG HAR FÅTT 2 KRAMAR AV ANDERS BORG!!!!! Han kramade mig trots att jag var så blöt som man kunde tro att jag simmat in i hans famn. Allt är dokumenterat i min kamera och bara jag hittar bruksanvisningen så skall jag lägga ut bilderna. Både Anders och Fredrik talade till oss föredömligt kort men innehållsrikt och sedan minglade de med oss vanliga dödliga. Trevligt men blött ja visst men, det var god stämning hela tiden trots att makens favorit inte var med. Han är lika övertygad om att Hillevi Engström är den sexigaste politikern som jag är om att Anders Borg är.

Framåt dagen skall jag uppsöka mina dagars upphov - mamma och pappa,Först måste bara våra ytterkläder torka. Makens kläder råkade ut för ett anfall från en aggresiv varmkorv,den kletade ner hela den nya jackan plus framsidan på den vita tröjan och avslutade med en dykning ner i hans skrev. Det är otroligt vad lite senap kan smetas ut i en attack. Allt blev rent och fint när jag smorde fläckarna med gammaldags fast rensåpa innan jag tvättade kläderna.Torkväder ser det inte ut att bli än men det ordnar sig säkert.

Idag skiter jag i papilljotter idag blir det keps.Katten har varit ut med huvudet på balkongen för att kolla vädret, nu har hon lagt sig i linneskået och verkar som hon har bosatt sig för livet där. Hon kan förståss ha gått i tidigt vinteride,det kan kanske vara lite björn i hennes gener eller också gillar hon helt enkelt vita lakan.

5 kommentarer:

 1. De där attackkorvarna är ena lömska ting! Jag tror det är moderaterna som är skyldiga till dem också! ;-)
  :O)

  SvaraRadera
 2. Du är så klarsynt Börje, jag skall snacka med Freddie om dessa korvar nästa gång vi ses.8-)

  SvaraRadera
 3. Min grämelse och min avund är gränslös!!!! Jag saknar ord för att beskriva hur det känns att sitta på åskådarplats ett sånt här tillfälle och får nöja mig med att anta en missklädsam grön nyans!!!

  SvaraRadera
 4. Jag är vackert rosa hela jag där jag seglar runt lite lagomt fånleende.

  SvaraRadera
 5. Grattis till kramarna! Du har väntat på dem länge.

  Var hittar man gammaldags fast såpa?

  SvaraRadera