onsdag 25 augusti 2010

Politisk samverkan

Partiernas valstugor är uppställda i en liten stugby utanför tingrätten. Det är nästan bara Friggebodar som används i valet utom för Miljöpartiet som har en vit fyr. Mycket folk har sprungit runt och fått knappar reflexer och valsedlar i bodarna. Hos oss i M-stugan har en av våra riksdagsmän snickrat hela dagen så nu har vi den enda valstugan med handikappramp.

Mannen i mitt liv har suttit vid ett bord och delat ut personliga valbroschyrer åt sin kära hustru medan jag gjort små paket med broschyrer, informationsflyers om mig och valsedlar.

Jag stod i stugan och plockade då jag hörde en smäll och såg valarbetare från alla andra partier komma rusande medan de ropade: Hur gick det? Hur mår du? Ta det lugnt vi hjälper dig!

Gubben min hade råkat ut för "benbrott" på den solstol han satt i och. föll handlöst baklänges. Mannen från KD undersökte maken medan praktikanten höll hans huvud och alla andra gav goda råd eller muntra tillrop medan de försökte resa upp cirka två meter och 125 kilo stel man från kullerstenarna. Älsklingen förklarade att allt gått bra och att han inte hade ont någonstans, men alla var där för att verkligen konstatera att det gick bra.

Resten av tiden tillbringade maken i Vs fina stadiga stol, han skadade sig inte alls fick bara sin jacka nedsmutsad(men det är helt betydelselöst)och mår bara bra. Det var underbart ändå att uppleva att alla partigränser försvann och alla hjälpte till för en annan människa. Jag blir varm i hjärtat av sådant.

På lördag kommer Anders Borg hit - ok då han har statsministern med sig. Jag kommer alltså att ligga på papilljoter mellan fredag och lördag. Tänkte få krama lite på han med hästsvansen och få fotografera också.Håll tummarna för att jag lyckas.

2 kommentarer:

  1. Vilken fin berättelse.
    Vally

    SvaraRadera
  2. Ja, det värmer när människor är medmänniskor.

    SvaraRadera